kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Terminatör alevlere karşı

DIŞ HABERLER
Üç gündür alevlerle boğuşan Kaliforniya'ya vali Arnold Schwarzenegger'in talebiyle 800 ulusal muhafız gönderiliyor. Yanan ev sayısı bine ulaştı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Terminatör alevlere karşı
Üç gündür Kaliforniya'yı kasıp kavuran yangınlara Beyaz Saray el koydu. Terminatör filminin unutulmaz yıldızı Kaliforniya valisi Arnold Schwarzenegger'ın talebi üzerine Pentagon bölgeye 800 ulusal muhafız ve yangın söndürme uçakları gönderdi.

OLAĞANÜSTÜ HAL...
5 bin 600 itfaiyeci, saatte 100 kilometre hızla esen rüzgâr nedeniyle yangını kontrol etmekte zorlanıyor. 40 bin 469 hektarlık alanı ve bin evi yok eden yangın nedeniyle 500 bin kişi tahliye edildi, hastane ve hayvanat bahçeleri boşaltıldı. Malibu ve Sandiego'da binlerce evin hâlâ alev riski altında olduğu belirtiliyor. ABD Başkanı George Bush, yangının etkin olduğu Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, Santa Barbara ve Ventura şehirlerinde olağanüstü hal ilan ederken, Pentagon ve tarım bakanlığı bölgeye yangın söndürme ve yardım ekipleri gönderiyor. Federal Acil Durum İdare Kurumu'nun bölgeye battaniye, çadır ve diğer yardım malzemelerini göndermeye başladığı kaydedildi. Arizona ve Nevada gibi komşu eyaletlerin de yardım seferberliğine geçtiği belirtildi. Kaliforniya'nın güney bölgelerinde yüzlerce evi küle çeviren yangın, binlerce bina için de risk oluştururken, yangınlar yüzünden 250 bin dolayında kişi evlerinden kaçmak zorunda kaldı.

BİR ÖLÜ 30 YARALI
Yangınlarda şu ana kadar bir kişi öldü, dördü ağır 30 kişi yaralandı. Yangının dünkü bilançosu ise şöyle: Rancho Bernardo kentinde yaklaşık 300 ev yandı. Kuzeydeki Fallbrook'da ise 100 kadar ev küle döndü. Escondido kentinde 70, Poway'de 50, Rancho Santa Fe'de 6, Lake Arrowhead bölgesinde ise 128 ev yandı, 35 bin kişi tahliye edildi.