kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dizüstü PC'nizi kapatmadan taşımayın!

21.10.2007
DİZÜSTÜ bilgisayarlarda en çok rastlanan arıza sabit disklerde meydana gelir. Veri kurtarma konusunda hizmet veren şirket BİMTES'in Genel Müdürü Cemil Islıkçı kullanıcıları uyarıyor: Veri kurtarma işi profesyonel iştir herkes müdahale edemez!

* Dizüstü bilgisayarınızı kesinlikle çalışır vaziyette taşımayın. Bekleme durumunda olan bilgisayar kapalı sayılmaz. Bu şekilde taşınması halinde sabit disk zarar görür.

* Çalışır halde olan bir dizüstü bilgisayar ile asansöre binmeyin. Özellikle aşağı yönlü hareket eden asansörler istenilen kata gelindiğinde sert duruş yapar. Bu duruş sabit disk içerisinde yer çekimi kuvvetini değiştirir ve manyetik okuyucunun sabit diske temas etmesine neden olabilir.

* Taşınabilir bilgisayarların USB bağlantı noktasına takılan hafıza birimlerine dikkat edin. Bu birimler eğer cihaz üzerinde takılıysa, bilgisayarınız kapalı olsa bile sabit disk ile iletişim halinde kalır. Az da olsa bir elektrik akımı hep mevcuttur. Bu durumda dizüstü bilgisayarınızı hareket ettirirseniz sabit diskiniz zarar görebilir.

UYARI: Dizüstü bilgisayar alırken harekete duyarlı sabit diski koruyan bir ürün tercih edin.