kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD, Kürt yönetiminin PKK'ya karşı etkisiz kalmasından hoşnut değil

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
ABD, Kürt yönetiminin PKK'ya karşı etkisiz kalmasından hoşnut değil
ABD'nin Irak koordinatörü ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın üst düzey danışmanı David Satterfield, Kürt bölgesel yönetiminin, PKK'nın Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye saldırı düzenlemesini engelleyememesinden ötürü memnuniyetsizliğini dile getirdi.

Satterfield, Kürt yönetiminin PKK militanlarını kınamasının olumlu ancak yetersiz olduğunu belirtti.

Satterfield dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Burada adım atılması gerekiyor ve bu terörist gruba karşı uzun zamandır anlamlı bir adım atılmadı...Kürt liderler bunu bizim ağzımızdan daha önce de duydu; PKK'ya karşı adım atılmamasından hoşnut değiliz" dedi.

Yetkili bu açıklamaları, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin makamından yapılan, PKK'nın bürolarının kapatılacağını ve Irak'ta faaliyet göstermelerini engelleyecek adımların atılacağını vaat eden açıklamalarının hemen öncesinde geldi.

Satterfield, "Sınır ötesi bir operasyonun, Kürt, Iraklı veya Türk olsun, taraflarının hiçbirinin çıkarına hizmet etmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Kürt bölgesel yönetimine belirli önlemler önerilip önerilmediğinin ve önerildiyse bunların arasında PKK'ya yönelik askeri operasyonun yer alıp almadığının sorulması üzerine Satterfield ayrıntı vermeyi reddetti.

Yetkili, Iraklı Kürtlere, "PKK'nın Kürt bölgesel yönetimi topraklarındaki faaliyetlerini kısıtlaması" çağrısında bulundu.

REUTERS