kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MUHARREM SARIKAYA

Baykal: Operasyon değil, PR

Kuliste CHP lideri Deniz Baykal ile karşılaştık; daveti üzerine Meclis'teki odasında çay içerken, hükümetin RTÜK'e başvurup Dağlıca ile ilgili haberlere kısıtlama getirmesine tepkiliydi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü'ndeki görüşmesinin detaylarını aktardı:
"Cumhurbaşkanı terör zirvesinde alınan kararla ilgili görüş soracağı beklentisiyle gittim. Gördüm ki zirvede alınmış karar yok. Sayın Gül'e bir kararın olup olmadığını sordum; yanıt alamadım."
Hükümetin, " süre kazanma uğraşında olduğu" iddiasını yineleyip devam etti:
"Her şeyi halkla ilişkiler; PR yaratma çabası içinde götürüyorlar. Başbakan, sınır ötesinin sadece karadan harekat olmadığını havadan yapılacağını söylüyor. Demek ki yarın ABD uçaklarıyla birlikte onların gösterdiği bir iki boş yeri vuracaklar. Sonra çıkıp 'bakın operasyonu stratejik ortağımız ABD ile yaptık' diyecekler. ABD jetinin pilotu John'un da PKK üslerini nasıl tam göbeğinden vurduğuna dönük hikaye anlatacaklar. Böylece toplumda hem ABD'ye, hem de hükümete karşı yükselen tepkiyi düşürecekler. Oysa, operasyon havadan olacaksa Barzani'nin de bir iki tesisi vurulmalı. Teröre ev sahipliği yapan da cezasız kalmamalı."
Muhalefetin beklentisi ve yaklaşımı böyle...