kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Akşener, dün ilk kez Meclis oturumunu yönetirken heyecanlıydı.

Terör tartışması Akşener'i terletti

ANKARA
Akşener'in ilk kez başkanlık yaptığı Meclis Genel Kurulu'nda MHP'li Şandır, CHP'li Anadol ve Hükümet Sözcüsü Çiçek arasında tartışma çıktı..
Meclis Genel Kurulu'na ilk kez başkanlık yapan TBMM Başkanvekili MHP'li Meral Akşener, kendini terör ve dış gezi tartışmaları içinde buldu. Toplantının başında milletvekillerinin kendisine seçilmesinde verdikleri desteğe teşekkür eden Akşener, bu durumun Türk kadınının her sahada görev alabileceğine yeni bir örnek olacağını söyledi. AK Parti, MHP ve CHP sözcüleri Hakkâri'deki saldırıyla ilgili gündem dışı konuştu. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın kürsüye gelmesiyle birlikte ise Genel Kurul'da sinirler gerildi. PKK'nın elinde olduğu belirtilen 8 askerle ilgili hükümete sert tepki gösteren Şandır, AKP sıralarından "Kan üzerinden siyaset yapmayın" şeklinde laf atılması üzerine "Size sorumluluğunuzu hatırlatıyoruz. Bugün hükümet olarak laf üreterek, basını azarlayarak, RTÜK'e yasaklar koyarak terörle mücadele edemezsiniz" dedi. Atılan laflara yanıt veren Şandır'ı sakinleştirmekte zorlanan Akşener, Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in konuşması sırasında da soğuk terler döktü. Çiçek, PKK'nın dünyanın gördüğü en kanlı terör örgütü olduğu ve arkasında çok sayıda devletin desteğinin bulunduğunu ve bu nedenle 25 yıldır bitirilemediğini söyledi.

KAPALI OTURUM
Hükümet olarak teröre karşı mücadele verdiklerini belirten Çiçek, "İçtüzüğe göre kapalı oturum imkânı var. Şu pişmanlık yasaları nereden çıkmış. Bunları kamuoyu önünde açıkça konuşamıyoruz" dedi. CHP sıralarından "Öcalan'ı affedecektiniz" şeklinde laf atılması üzerine sinirlenen Çiçek, "Kimse Öcalan'ı affetmek ihtiyacı içinde olmaz, affetmez" dedi. Konuşması sırasında Şandır'la da karşılıklı tartışan Çiçek, kendisine laf atan CHP'li Kemal Anadol'a da "Kapalı oturum isteyin bu ihtiyacın nereden geldiği bilgisini size verelim" dedi. Çiçek, Başbakan ve bakanların yurtdışı gezisini iptal edip etmeme konusunun terör zirvesinde, Çankaya'da görüşüldüğünü ve "gidilmesi" yönünde karar çıktığını söyledi.