kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ "Onbinlerce insan ayakta, 8 askerimizi alıp, gittiler" diyen Baykal, hükümeti eleştirdi.

'Kürtleri seviyoruz ama teröristleri hayır'

ANKARA
CHP lideri Deniz Baykal, halka sağduyu çağrısında bulunurken, "Biz teröre destek verenleri biliyoruz. Biz Kürtleri seviyoruz, sadece teröristleri sevmiyoruz" dedi..
CHP'nin grup başkanvekilliği için yapılan seçimlerinde sonuç alınamayan toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Onbinlerce insan ayakta. Sekiz askerimizi alıp götürdüler. Ama bir sahipsizlik, belirsizlik var" dedi. Benzer bir olayın İsrail'in yaşadığı sırada yaşananları anımsatan ve Kübalıların benzerini ABD'ye yapmaları durumunda neler olabileceğini soran Baykal, "Ciddi ülkeler vatandaşına terör saldırısı düzenlenmesine izin vermez. Verirlerse caydırıcı güç olmaktan çıkarlar" dedi.

'BÖYLE DEVAM ETMEZ'
"Türkiye yol geçen hanına döndü" diyen Baykal, terör olaylarını gerçekleştirenlerin ve destek verenlerin kim olduğunun bilindiğini ancak gerekenin yapılmadığını söyledi. Irak ve Kuzey Irak yönetimine sert uyarılarda bulunan CHP lideri, "Kuzey Irak bizim kardeşimizdir. Onlarla hiçbir sorunumuz yok. Ama, bu böyle devam etmeyecek. Hem Türkiye hem PKK olmaz. Ya komşumuz olursunuz ya hedef" dedi. Baykal, "Olay etnik kimlik değil terör olayıdır. Biz herkesi seviyoruz, terörü sevmiyoruz. Biz Kürtleri seviyoruz, teröristleri sevmiyoruz" dedi. Türkiye'nin gereken etkinliğini gösteremediğinden yakınırken hükümetin RTÜK'e toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen yayın kuruluşlarının durdurulmasına ilişkin yazısını da eleştiren Baykal, "Böyle bir şey kabul edilemez. Milli ruh ayağa kalktı. Seni kaçtığın yere kadar kovalayacaklar" diye konuştu.