kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaliforniya yanıyor

Yeni Haber
ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güney bölgelerinde 3 gündür devam eden yangınların yoğun olarak sürdüğü San Diego Counny'de 2500 Türk vatandaşının yaşadığı öğrenildi. Los Angeles Başkonsolosluğu yetkilerininden elde edilen bilgiye göre, San Diego şehrinde 500 ve San Diego bölgesinde de yaklaşık 2 bin kişi yaşıyor.

Bölgede yaşayan Türklerin çoğunun evlerini boşaltarak yangın bölgesinden tahliye edildiği öğrenildi.

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolos yardımcısı Batu Kesmen, yangın bölgesinde bulunan Türk vatandaşlarının durumu ile yakından ilgilendiklerini söyledi. Kesmen "Bölgede bizim kayıtlarımıza göre yaklaşık 2500 Türk yaşıyor, bu kişiler Başkonsolosluğumuzda işlem yaptırırarak bize kayıtlı olan Türk vatandaşları. Bunun dışında Amerikan vatandaşı olan Türkler var, bölgede yaşayan çok sayıda Ahısha Türkleri de var. Bizim kayıtlarımızda olmayan daha çok sayıda Türk vatandaşı da olabilir" dedi. Kesmen, bölgede faaliyet gösteren Türk Dernekleriyle birlikte, Türk vatandaşlarının durumları konusunda sürekli toplantılar yaptıklarını belirterek, yangından korunmak amacıyla bölgeden tahliye edilenlerin arasında çok sayıda Türk vatandaşı olduğunu söyledi.

ÖLÜ VEYA YARALI TÜRK YOK, MAL KAYBINA UĞRAYAN TÜRKLER VAR

Kesmen, yangından kaçan bazı Türk vatandaşlarının evlerini boşalttıktan sonra, Amerikan yetkilileri tarafından sığınak olarak devreye sokulan, stadyumlar gibi benzeri yerlere aktarıldığını öğrendiklerini belirterek, buradaki Türklerin durumlarının iyi olduğunu öğrendiklerini söyledi. Kesmen, bazı Türk vatandaşlarınında yangın bölgesinden kendi imkanlarıyla ayrıldıktan sonra güvenli olan bölgelerdeki arkadaş ve ykınlarının yanlarına taşındıklarını söyledi. Kesmen, "Bölgede yangın nedeniyle ölen veya yaralanan hiç bir Türk vatandaşı yok. Sadece, maddi hasar ve mal kaybına uğrayan Türkler var. Bölgedeki yangından madur olan Türk vatandaşlarının durumları ile yakından ilgileniyoruz" diye konuştu.

(ANKA)