kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Le Monde: Kürt tuzağı Erdoğan'ı tehdit ediyor

Yeni Haber
Le Monde gazetesi, Erdoğan hükümetinin çok zor bir sınav ile karşı karşıya bulunduğunu öne sürdü ve "Kürt tuzağının Erdoğan'ı tehdit ettiğini" yazdı.

Le Monde gazetesinde, Daniel Vernet imzalı "Türkiye ve Kürt tuzağı" başlıklı bir yorum yayınladı. Vernet yorumunda, Erdoğan hükümetinin çok zor bir sınav ile karşı karşıya bulunduğunu belirterek "Kürt tuzağı"nın Erdoğan'ı tehdit ettiği görüyünü savundu.

"Kürt tuzağı"nın her şeyden önce "askeri" olduğunu öne süren gazete, "Büyük bir askeri operasyonun, çok büyük bir can kaybına yol açacağını ve PKK'nın 3 bin 500 kadar savaşçısının ortadan kaldırılacağını garanti edemeyeceği" yorumunu yaptı.

Söz konusu tuzağın aynı zamanda siyasi de olduğunu ifade eden gazete, Erdoğan hükümetinin yaptığı reformlara ve yaşanan cumhurbaşkanlığı krizine dikkat çekerek sınır ötesi operasyonun orduyu güçlendirerek, askerlerin "Türk siyasetindeki eski yerleri"ne dönmesine olanak sağlayacağını iddia etti.

Fransız gazetesi, "Avrupa'nın desteği ile Kemalist Cumhuriyeti daha modern bir ülkeye dönüştürmeyi amaçlayan Sayın Erdoğan, silahlı bir mücadeleye ancak son çare olarak başvuracak" görüşünü de dile getirdi.

(ANKA)