kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türkiye'de fabrika kurmak gündemimizde"

05.10.2007
Volkswagen Yönetim Kurulu üyesi Michael Kern, Türkiye'de fabrika kurma konusunu değerlendirdiklerini bildirdi.

Alman otomotiv devi Valkswagen, Türkiye'de fabrika kurmayı düşündüğünü açıkladı.

Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TATSO) Berlin'de yapılan genel kurulu sonrasında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TATSO Başkanı Rainhart on Leoprechting ve diğer yetkililer, ortak bir basın toplantısı düzenledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik üçlü bir mekanizma bulunduğunu belirterek, bunu; hükümet tarafından kurulan Türkiye-Almanya iş Konseyi, TOBB tarafından düzenlenen Türk-Alman Ekonomi Kongresi ve TATSO olarak açıkladı. Hisarcıklıoğlu,"Bütün hedefimiz, Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek" dedi.

VW TÜRKİYE'DE YATIRIMI DÜŞÜNÜYOR

Bu arada Volkswagen Yönetim Kurulu üyesi Michael Kern, Türkiye'deki faaliyetleri hakkında bilgi verirken, Doğuş Otomotiv'le yıllardır başarılı bir ortaklık sürdürdüklerini ifade etti.

Türkiye'de yıllık taşıt satışlarının 70 bine ulaştığını belirten Kern, Türkiye'de fabrika kurma konusunun gündemlerinde olduğunu açıkladı. Kern, "Türkiye'de fabrika kurmak gündemimizde yer alıyor. Bu konuda karar verildiğinde de bunu ilk benden duyacaksınız" diye konuştu.

Aunde firmasının CEO'su Rolf A. Königs de 2010 yılına kadar Türkiye'de üç fabrika daha kuracaklarını bildirerek, bunların tekstil ve otobüsler için koltuk üretimi yapacağını açıkladı.

Könings, toplam yatırım tutarının 120 milyon Euro olacağını, bu yatırımlarla bin 200 kişilik istihdam yaratılacağını kaydetti. Könings'in verdiği bilgiye göre Volkswagen'in Craver marka aracının Türkiye içi boş biçimde geleceği, tekstil iç donanımının Türkiye'de kuracakları fabrika yapılacağını kaydetti.

ANKA