kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Acaba?..

Fenerbahçe yönetim kurulu hemen toplanmış ve Beyonce konserini iptal etmiş.. Antalya Belediyesi Altın Portakal Festivali'nde, film gösterileri dışında tüm etkinlikleri anında durdurmuş. Televizyonlar nerdeyse yas programlarına girişmişler..
Duyunca mutlu oldum... "Bravo" dedim içimden.. "Vay be.. Anında tepki.. Anında karar.."
Ama sonra düşündüm.. Hepimiz düşünmeliyiz..
Acaba doğru mu yapıyoruz..
PKK'nın amacı ne?.
Bu saldırılarla Türk Ordusunu yenebileceklerini, yıldırabileceklerini düşünmüyorlar herhalde..
Amaçları reklam.. Kendilerini besleyen insan kaynağını etkilemek, onları yanlarına çekmek için propagandaya ihtiyaçları var.
Onların bir eylemi ile ülkede yaşamı nerdeyse kökünden değiştirerek, bu amaca hizmet etmiş mi oluyoruz acaba?.
İçimiz kan ağlasa da umursamaz görünmek "PKK, sen bu ülkede yaşamı kökünden değiştirecek kadar etkili olamazsın. Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın" görüntüsü vermek daha mı akılcı, mantıklı olur?. Bu sorunun yanıtını çok soğukkanlı vermek zorundayız..
Tabii "Vur patlasın, çal oynasın, çılgın yaşama devam edelim" demiyorum. Zaten öyle bir yaşam yok.. Biraz dikkatli, biraz ağırlaştırılmış, ama eskisi gibi yaşamaya devam etmek asıl güç, asıl birlik, beraberlik gösterisi olmaz mı?.
PKK ile, terörle yaşamaya alıştığımızı, ülkeyi baştan başa etkileme güçlerinin olmadığını göstermek..
Günlük yaşantımız.. Gazetelerimiz.. Televizyonlarımız.. Radyolarımızla.. Bizi sarsmadıklarını, etkilemediklerini ortaya koymak.. Onu da bir düşünmemizde, hatta siyasi parti liderleri ve medya yöneticileri bir araya gelerek tartışmamız, ortak bir eylem ve söylem kararı almamızda bir yarar yok mu?.