kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Washington'da düzenlediği toplantıya katılan Şimşek, Türkiye'nin dünya ekonomisinin anahtar gücü olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek'e göre 2009'a kadar notumuz üç kez artırılacak

Şimşek, Türkiye'nin kredi derecelendirme kuruluşları tarafından, 2009 yılında, ''yatırım yapılabilir ülke'' derecesine yükseltileceğini vurguladı. Bu gerçekleşirse Türkiye'nin notu 1 yılda üç kez artacak..
Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisindeki kredibilite ve öngörülebilirliğin gittikçe güçlendiğini belirterek, önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin kredi notunun artacağını vurguladı. Türkiye'nin mevcut ekonomik programını sürdürmesi ve kalan yapısal reformları gerçekleştirmesi durumunda, kredi derecelendirme kuruluşları tarafından, 2009 yılında, "yatırım yapılabilir ülke'' derecesine sahip olacağını vurguladı. Şimsek, bu kredi notunun ardından, Türkiye'nin, özel sektör dahil, çok ucuz finansman imkanları elde edebileceğini, daha makul şartlarda kredi bulabileceğini ifade etti. Şimşek'in söylediklerinin gerçekleşmesi için hem Moody's hem de Standart and Poors'un kredi notunu üç kez artırmaları gerekiyor. Moody's'in Ba3 olarak verdiği not Baa3 seviyesine, S&P'nin BB- olan notu da BBB- düzeyine ulaşması için tam üç kez not artırımı olması lazım.

AYNI GÖRÜŞTE
Şimşek, Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in de Türkiye'nin, gelecek yılki faiz dışı fazla (FDF) oranını, yüzde 6,5'ten, yüzde 5,5'e indirmesini sorun olarak görmediğini bildirdi. Türkiye'nin, faiz dışı fazla oranını indirmesinin, diğer önlemlerce telafi edileceğini vurgulayan Şimşek, "Ben, mali disiplinin kalitesinin artırılmasının önemini vurgularken, onlar de benim bu görüşüme katıldılar. Yani kamu maliyesinin niteliği çok önemli" dedi.

BAŞARILI ÜLKE
Şimşek, istikrar programı sonucunda enflasyonda önemli başarılar elde edildiğini belirterek, "Türkiye, 'yükselen piyasalarda' bu yıl enflasyonu düşüş gösteren tek ülke'' diye konuştu. Avrupa Yatırım Bankası Başkanı Philippe Maystadt ile görüştüğünü vurgulayan Şimşek, bankanın, hem Ankara'da hem İstanbul'da ofis açacağını bildirdi.
Haberin fotoğrafları