kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaz Dağı'nda esrarengiz madde

Yeni Haber
Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Muratlar köyünde, üç ayrı noktada sondaj çalışmalarını sürdüren firmaya, yöre halkının tepkisi sürüyor.

Muratlar köyü Muhtarı Mehmet Aydoğan, Muratlar köyü sınırları içinde yürütülen altın madeni arama ve sondaj çalışmalarının bir an önce durdurulmasını istediklerini belirtti.Aydoğan, köy halkından bazı vatandaşların, yörede sondaj çalışması yapan Teckcominco firmasında işçi olarak çalıştıklarını, ancak köyün içme sularının bozulması nedeniyle, tüm çalışanların işi bıraktığını söyledi.

İçtikleri suyun üzerinde kokulu bir yağ tabakası oluştuğunu iddia eden Aydoğan, ''Köyümüzün suyunu artık kimse içmiyor. Köy halkı tedirgin. Çalışmaların sona ermesini istiyoruz'' dedi.

SONDAJ ALANINDA YAPIŞKAN MADDE

Öte yandan, sondaj çalışmalarının tamamlandığı alanlarda, kaynağı henüz bilinmeyen bir tür yapışkan madde dikkati çekiyor.

Firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Özgün Demircan, yapışkan madde hakkında bilgi sahibi olmadığını söyledi.Bölgede yürütülen sondaj çalışmalarının, durdurulmasıyla ilgili herhangi bir karar olmadığını belirten Demircan, ''Çalışmaların durdurulması konusunda bize her hangi yazılı ya da sözlü bir bilgi gelmedi'' diye konuştu.

CHP, BÖLGEDE İNCELEME YAPMAK ÜZERE KOMİSYON OLUŞTURDU

CHP, Kaz Dağlarında altın arama çalışmalarını yerinde inceleme yapmak üzere komisyon oluşturdu.

CHP Grup Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kaz Dağlarında yapılan siyanürle altın arama çalışmalarının etkisiyle bölgede meydana gelebilecek çevre kirliliğinin ve diğer sorunların yerinde incelenmesi amacıyla milLetvekillerinden oluşan bir komisyon kurulduğunu bildirildi.

Komisyonun; Bihlun Tamaylıgil (İstanbul), Nevin Gaye Erbatur (Adana), Ergün Aydoğan (Balıkesir), Ahmet Küçük (Çanakkale), Bilgin Paçarız (Erinde), Murat Sönmez (Eskişehir), Çetin Soysal (İstanbul), Tansel Barış (Kırklareli) ve Ali Rıza Öztürk'ten (Mersin) oluştuğu belirtildi.Kaz Dağlarında gerekli incelemelerde bulunacak Komisyonun, çalışmaları sonucunda oluşturacağı raporunun kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

AA