kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Temel kazısında çatlayan komşu bina tahliye edildi

Deniz DERİN / SABAH
Bahçelievler'de temel kazısı yapılan bina, yanındaki apartmanı çatlattı Tahliye edilen binadakiler kendilerine yer göstermeyen belediyeye tepkili..
Bahçelievler'de yapılan temel kazısı yandaki binada çatlaklar oluşturunca belediye tarafından tahliye edilip mühürlendi. Mühürlenen binada oturanlar belediye tarafından bir yere yerleştirilmedikleri için tepki gösterdi. Cumhuriyet mahallesi, Havuzlu sokakta bulunan Güneyli apartmanı sakinleri geçtiğimiz perşembe günü evlerinde oturduğu sırada binadan çatırtılar geldi. Deprem oldu sanarak apartmandan dışarıya çıkan vatandaşlar yandaki temel kazısının kendi apartmanlarına zarar verdiği görerek belediyeye haber verdi. Belediyeden gelen İmar Müdürlüğü ve Zabıta ekiplerinin yaptığı incelemede binanın diğer binadan 5 cm ayrıldığı ve çatlaklar oluştuğu ortaya çıktı, bina mühürlendi. Yetkililer çatlayan binanın yan duvarına beton destek yapılması için uyarıda bulundu.

DIŞARIDA KALDILAR
Evlerini terk eden apartman sakinleri binalarının apar topar mühürlendiğini belirterek, "Can güvenliğimizi sağlamak için belediye binayı mühürledi. Ancak bizim dışarıda ne yapacağımızı hiç sormadılar. Ne evden ihtiyaçlarımızı almamız için izin verdiler, ne de bizi bir yere yerleştirdiler. Belediyenin düşünmediğini inşaatın müteahhiti düşünerek bizi otele yerleştirmeyi teklif etti. Ancak çocuklarımızın okulu burada olduğu için uzaklaşamıyoruz" diyerek tepki gösterdi.