kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Ankaraspor beraberliği

Özge AYDIN/ SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'in 9. haftasında lider Galatasaray Ankaraspor'la 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla 4 maçlık galibiyet serisi sona eren sarı-kırmızılı ekibin sahaya yansıttığı futbol spor yazarlarından geçerli not alamadı. Basında çıkan yorumlar şöyle;


LEVENT TÜZEMEN: ÇIRAK, USTAYA KAFA TUTTU (SABAH)

Kalli'nin oynama alışkanlığını koruma adına takım üzerinde fazla oynamama düşüncesine saygı duyuyorum. Ama Galatasaray, milli takımlara fazla oyuncu gönderdiği için 10-11 oyuncu ile çalışabildi. Kalli de bu sıkıntıyı dile getirmişti.

Yorgun oyuncular yerine kafaca daha hazır Hasan Şaş, Nonda, Serkan Çalık, Mehmet Topal tercih edilebilirdi. Bu sıkıntıyı ilk yarım saatte Galatasaray yaşadı. Ankara'nın açık ve tatlı sert oyunu, ilk toplara basması Galatasaray'ın yerden ayağa isabetli pas yapmasını engelledi. Arda etkisiz, Karan-Şükür uyumsuzdu. Bu ikiliye atılan yüksek topları Batak da kolay karşıladı. Sadece Barış ve Linderoth savaşıyordu.

Kalli ile Karaman bir zamanlar usta çıraktı. Karaman takımını hiç oturmadan bir satranç ustası gibi yönetti. Kalli ise sadece izledi. Sonuçta çırak ustaya kafa tuttu ve taktik zekasıyla bileğinin hakkıyla puanı aldı.

AHMET ÇAKAR: KAZANMAYI HAK ETMEDİ (SABAH)

Galatasaray bu sezon ilk defa kendi sahasında puan kaybetti. Peki dün gece maçı kazanmayı hak etti mi? Kesinlikle hayır. Sezon başından beri inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor Galatasaray... Özellikle Avrupa Kupası ve milli maçlardan sonra hissedilen yorgunluk dün gece de özellikle son bölümde kendini gösterdi.

Dünkü maçın hakemi Oktay Demiray bir pozisyon dışında fevkalade maç yönetti. Faul tespitleri, oyunculara yaklaşımı mükemmeldi. Ama bir serbest vuruşta barajı aşarken "Bekle" dediği Lincoln topu çabuk kullandı. Talimatlar gereği Lincoln'ün bu pozisyon sonrasında sarı kart görmesi gerekirdi. Üstelik bu onun ikinci sarı kartı olacaktı ve yıldız oyuncu atılacaktı. Ama Demiray ne hikmetse göstermesi gereken ikinci sarı kartı gösteremedi.

AZİZ ÜSTEL: GARİP BİR MAÇ (FOTOMAÇ)

Ankaraspor, Hikmet Karaman'ın yönetiminde toparlanmış, direnç kazanmış ve en azından maça asılma fikrine doğru yavaş yavaş ilerliyor. Ligin ilk haftalarında kolay teslim olan başkent ekibi, dün hem savunmada, hem orta sahada, hem de hücumda Galatasaray'dan üstündü.

Galatasaray, bu yıl üçüncü kez berabere kaldı ve altıncı puanını yitirdi. Ama aynı zamanda seyircisiz oynayacağı son maçtı bu. Gençlerbirliği maçıyla birlikte, Ali Sami Yen kapılarını sarı-kırmızılı taraftarlara açacak. Dilerim Galatasaray, Ankaraspor karşısında oynadığı oyunu tekrarlamaz. Sarı-kırmızılı takımın bundan sonra gerek UEFA, gerek Fortis Türkiye Kupası, gerekse de Süper Lig'de çok önemli maçları var. Onun için başta Lincoln ve Arda olmak üzere takımın toparlanması şart.

AYHAN AKBİN: ÇANLAR ÇALIYOR (FOTOMAÇ)

Aslında bu maçın da Galatasaray'ın kazandığı maçlardan farkı yoktu. Tamamen Galatasaray'ın kontrolü altında geçti, çok pozisyon da buldu.

Lincoln atmayıp attırmayınca Galatasaray'ın her maçı böyle olacak. Arda ligin en zayıf oyuncularından biri olan Hanefi'ye karşı çok etkili oynadı. Ama bir türlü Hakan ve Ümit'e gol pasları veremedi. Hasan Şaş oyuna geç katıldı. Gol atamayınca çıkacağını bilen oyunculardan birisi Hakan, birisi Ümit. Dün piyango Hakan'a denk geldi. Nonda'nın oynamaması çok normaldi. Sırf oynatmak için oyuna alınması da o kadar anormaldi. Hiçbir olumlu hareketi yapamadığı gibi takımı da eksik oynatı. Ayağını da çekerek koşuyor. Acaba sakat mı? Hiç hesapta olmayan 2 puan kaybedildi. G.Saray'ın altındakiler de toparlandı, gittikçe yaklaşıyor. Umarım bu, paniğe neden olmaz.

İLKER YASİN: AKIL ZAMANI (HÜRRİYET)

Ligin 4 haftasında gösterdiği temponun her geçen hafta gerisine düşen Galatasaray, ilk yarının son 10 dakikasında kendine geldi. Ama bu 45 dakikada Lincoln, Arda ve Hakan ile kazanılan net gol pozisyonunun anlamı şu: Çabuk oynayan Galatasaray'a kimse dayanamaz. Sağda Uğur'un dinmeyen bindirmelerine, genç Barış'ın büyük çabasına, Lincoln ve Arda'nın derinlemesine defans arkasına bitirici paslarına, Hakan ile Ümit de katılabilse, gol yolları açılmış olacaktı.

Perşembe günü futbol kültürü olan Bordeaux önünde G.Saray'ın bu oyunla özellikle savunmada işi zor. Ankaraspor'un da bu kadrosuyla ve hocasıyla ligde kalma değil zirvelere tırmanma hesabı yapması lazım.

Maç bitti, yine sabaha döndüm... Aklımda Diyarbakır günleri ve Şeref Hoca'nın sözleri. Aman dikkat.


RIDVAN DİLMEN: NORMAL SONUÇ (MİLLİYET)

Galatasaray ilk kez alışılagelmiş bol pozisyonlu bir maç çıkaramadı. Puan durumuna bakıp ligin son sırasındaki bir takımla oynamanın verdiği rahatlığı futbolcuların tamamında gördük. Açıkcası rehavet vardı.

Bireysel anlamda savunmadaki stoperlerin dikkatli ve canlı oyunlarının dışında diğer oyuncular kendi kalitelerinin altında kaldılar, hem fizik, hem de motivasyon olarak.

Geçmiş maçlarda her iki yarıda 4'er, 5'şer pozisyon bulan Galatasaray dün gece bunların dörtte birini bulamadı. Tabii ki bunu sadece Galatasaray'ın kötü oyununa bağlamamak lazım. Ankaraspor takımının müthiş arzulu ve rakibi iyi analiz etmiş yürekli futbolu da önemli etkendi.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 9 7 1 1 16 6 22
2 Galatasaray 9 6 3 0 18 4 21
3 Beşiktaş 9 6 2 1 12 7 20
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 9 4 4 1 13 8 16
5 İ.B.B. Spor 9 5 0 4 14 10 15
6 Kayseri 9 3 4 2 14 11 13
7 Trabzon 9 3 4 2 12 9 13
8 Denizli 9 3 3 3 13 12 12
9 Gaziantep 9 4 0 5 12 13 12
10 Ankaragücü 9 3 3 3 11 12 12
11 G.B. Oftaş 9 3 2 4 9 10 11
12 Ç.Rize 9 3 1 5 9 18 10
13 G.Birliği 9 2 3 4 11 13 9
14 V.Manisa 9 2 3 4 12 16 9
15 Bursa 9 1 4 4 8 11 7
16 Kasımpaşa 9 2 1 6 6 13 7
17 Konya 9 1 4 4 9 19 7
18 Ankaraspor 9 0 4 5 5 12 4
15:00
G.B. Oftaş - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
20:00
Sivasspor - V. Manisaspor
Turkcell Süper Lig
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Gaziantep 1  
  Denizli 2  
 İ.B.B. Spor 2  
  Kasımpaşa 0  
 Ç.Rize 2  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  Kayseri 1  
 Trabzon 2  
  Beşiktaş 3  
 Fenerbahçe 4  
  Konya 1  
 Galatasaray 0  
  Ankaraspor 0  
 G.B. Oftaş 2  
  Ankaragücü 1  
 Sivas 1  
  V.Manisa 0  
Haftanın Maçları
10. Hafta
 Beşiktaş İ.B.B. Spor  
 Ankaraspor G.Birliği  
 Denizli Galatasaray  
 Bursa Gaziantep  
 Ankaragücü Ç.Rize  
 V.Manisa G.B. Oftaş  
 Kayseri Trabzon  
 Konya Sivas  
 Kasımpaşa Fenerbahçe