kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Tuğçe Özbudak Emre Altuğ Naz Elmas Hakan Ural

Dünyaya bile bile özürlü bir bebek getirir miydiniz?

MUSTAFA KIZIL MAGAZİN
atv'de, çok yakında, konusuyla tartışmalar yaratacak bir dizi başlıyor: 'El Gibi'... Pınar Kür'ün öyküsünden yola çıkılarak senaryolaştırılan dizide genç bir çiftin, özürlü doğma ihtimali olan bir bebeği dünyaya getirip getirmeme konusundaki fikir ayrılığı konu ediliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Dünyaya bile bile özürlü bir bebek getirir miydiniz?
atv'de önümüzdeki günlerde, büyük ses getirecek bir dizi daha başlıyor: 'El Gibi'... Başrollerini Emre Altuğ ve Naz Elmas'ın paylaştığı dizi, yazar Pınar Kür'ün bir hikayesinden yola çıkılarak senaryolaştırıldı. Doğum öncesinde yapılan testler sonucu özürlü doğma ihtimali olan bir bebeğin dünyaya getirilip getirilmemesi konusunun işleneceği 'El Gibi' pek çok tartışmayı da beraberinde getirecek gibi... Herkesin kendi içinde bile cevabını vermekte zorlandığı bu soruya izleyiciler dizinin iki karakteri; Ece ve Demir'in gözünden bakarak çözüm arayacaklar. Plato Film-Sinan Çetin'in yapımcılığını üstlendiği 'El Gibi'nin senaryosu Dikmen Yakalı tarafından yazıldı. Dizinin yönetmenliğini Erhan Baytimur üstleniyor, kadroda ise Emre Altuğ ve Naz Elmas'ın yanı sıra Cevdet Arıcılar, Hakan Ural, Mehmet Ulay, Deniz Gökçer, Funda Eskioğlu, Tuğçe Özbudak, Melik Akkaya, Bahar Akça, Serdar Özer ve Ceyda Çınar bulunuyor.

'YANITI BEN DE BULAMADIM'
Dizide Naz Elmas, zengin bir ailede prensesler gibi büyümüş, ailesinin tüm itirazlarına rağmen sevdiği erkek olan Demir'le evlenmiş olan Ece karakterini canlandırıyor. El Gibi'nin oldukça etkileyici bir konuya parmak bastığını söyleyen güzel oyuncu "Hikayede beni en çok etkileyen şey, gerçekten çok güçlü bir beraberliğin olması ve böyle bir bebeğin dünyaya gelip gelmeyeceği ile ilgili durum. Çünkü bu soruyu kendime sorduğumda ben de hiçbir cevap bulamadım. Bu konuyla ilgili herkesin kendine göre verecek farklı bir cevabı vardır. Genel anlamda şunu söyleyebilirim, dizinin herkesi içine çekebilecek bir konusu var" diyor.

'ZOR BİR KARAR'
Yakışıklı şarkıcı ve oyuncu Emre Altuğ, 'El Gibi' dizisinde genç bir hukukçu olan Demir karakterini canlandırıyor. Altuğ diziyle ilgili şunları söylüyor: "İlk anlatıldığı andan itibaren beni çok etkileyen bir hikaye. Pınar Kür'ün bir öyküsü zaten... Dört buçuk aylıkken, yüzde 20 ihtimalle özürlü doğması söz konusu olan bir bebeğin, anne karnındayken yaşamına son verilip verilmeyeceği konu ediliyor... Birbirini çok seven genç çift, böyle bir karar verme aşamasında fikir ayrılığı yaşıyor. Doğmamış bir bebek, onların hayatını baştan aşağıya etkiliyor. Çok enteresan ve herkesi derinden etkileyecek bir öykü"...

EVRENSEL BİR KONU
Dizinin bir diğer oyuncusu Hakan Ural ise evrensel bir konuyu ele aldıklarını söylüyor. Ural "Bu dizide, milyonlarca insanın yaşadığı sorunlardan birini ele alıyoruz. Evrensel bir konu... Allah ve kul arasındaki bir mesele... Herkesin hayata bakışıyla farklılaşır. Ama Allah kimsenin başına vermesin... Verene de çaresini versin" diyor. Yakışıklı oyuncu 'El Gibi'nin her kesimden izleyiciyi ekrana kilitleyeceğinin de altını çizerek "Bu dizide herkes kendinden bir şeyler bulacaktır" diyor.