kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
‘Taksim Trio’ grubu "Biz üç maymunuz. Konuºmuyor, görmüyor ve duymuyoruz" diyorlar.

Yapma! Sakın söyleme! Direkt başlığa çıkartırlar

ASLI ÖRNEK GÜNAYDIN
Hüsnü Şenlendirici; İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'la birlikte çıkardığı 'Taksim Trio' albümü için yaptığımız söyleşiye, morali bozuk geldi. 'Sizin kendi aranızda bir lakabınız var mı?' sorusuna tepkisi de ilginçti: Yapma İsmail, sakın söyleme! Direkt röportajın başlığı çıkar!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Yapma! Sakın söyleme! Direkt başlığa çıkartırlar
Son dönemde Deniz Seki ile yaşadığı aşkla gündeme gelen Hüsnü Şenlendirici, İsmail Tunçbilek ve Aytaç Doğan'la biraraya gelip 'Taksim Trio'yu oluşturdu. Üçlünün enstrümantal ilk albümü de, Doublemoon etiketiyle raflardaki yerini aldı. Hal böyle olunca onlarla konuşmamak, hele hele Şenlendirici'ye özel hayatıyla ilgili soru sormamak olmazdı! Şenlendirici, Babylon Lounge'a morali bozuk geldi, albümle ilgili soruları güzel güzel yanıtladı. Ama iş özel hayata gelince duraladı. Magazin basınından bolca dert yandı, 'Masabaşı haber yapıyorlar' dedi; özel soruların cevaplarını geveleyip 'Albüme dönsek' diye ısrar etti.

BU ACINACAK BİR DURUM


Ancak, röportajımız bittikten sonra mekana gelen kameraları gören Şenlendirici'nin o gergin hali yatıştı! Özel hayatıyla ilgili soruları içtenlikle yanıtladı! Bu sayfada; Şenlendirici'nin hem özel hayatıyla ilgili kameralara anlattıklarını, hem de yeni albümüyle ilgili sözlerini bulabilirsiniz...

* Albümünüze eleştiriler nasıl?

İSMAİL TUNÇBİLEK: Bize hep 'Neden üçünüz albüm yapmıyorsunuz?' deyip duruyorlardı. O yüzden kimsenin yaptığımız müzikle ilgili olumsuz eleştirisi yok!

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ: Eleştirenler vardır mutlaka ama bize gelmiyor o eleştiriler. Çünkü bizi eleştirebilmek için insanların Türk Müziği adına bir şeyler yapmış olması lazım. Bizim ancak özel hayatımızı eleştirebilirler; müziğimizi eleştirebilecek güç şükürler olsun ki yok! Ayyyyy, çok mu acı konuştum? Hiç mütevazı olamayacağım bu konuda... İ.T.: Zamanı ve yeri geldikçe mütevazılıktan soyutlanmak gerekiyor.

* Hüsnü Bey, son dönemde Deniz Seki'yle yaşadığınız aşkla gündeme gelmek içinizi acıtmıyor mu? H.Ş.: Bu acınacak bir durum! Bu benim değil, bunları yazıp, çizen arkadaşların üzülmesi gereken bir durum. Yıllardır yaptığım hiçbir işten bahsedilmiyor. Oysa ben dünyanın dört bir yanına gidip konser veriyorum. 'Taksim Trio' albümü çıkmadan önce yurtdışında dört konser yaptık... Kimsenin haberi yok böyle şeylerden ama İsmail bir mankenle berabermiş, (Asuman Krause'yi kastediyor) ben bilmem kimle, bilmem nerede filanmışım. Allah'tan Aytaç'ın böyle şeylerle ilgisi yok.

BENİM SEÇİMİMDİ

* Siz yetiyorsunuz yani... H.Ş.: Üzücü tabii... İnsanlar beni ortalıkta, elimde klarnet olmadan çok fazla gördü. Ama bu benim yüzümden değil. Tabii ki kendi yaşadığım şeylerden dolayı bunlar başıma geliyor ama suyunu çıkarıyorlar. Posasından bile faydalanmaya çalışıyorlar. Bir gün biri buna 'dur' diyecek ama bakalım ne zaman? Biz derleyip,

* Peki yaşadıklarınızdan dolayı üzgün müsünüz? H.Ş.: Tüm bunlar benim seçimimdi. Haydi albüme dönelim. Duruyor) Üzgün değilim; sadece yalan, dolan, asparagas ve yorum haberleri katlanılmaz hale geldi. Ben hiç kimseye 'eyvallah' etmedim bu yaşıma kadar, etmeyeceğim de! Çünkü ben bir müzisyenim, birikimim ve hayallerim var. Bunları Türkiye'de yapamazsam dünyanın her yanında yapabilirim.

LAKABI VAR DA YOK!

* Böyle bir girişiminiz var mı? H.Ş.: Albüm, Fransa ve İsveç'te aynı gün çıktı. İspanya'daki WOMEX Fuarı'na gidiyoruz. Ayrıca Amerika'da çok önemli bir konsere eğitmen olarak gidiyorum. Rottherdam'da bir konser vereceğiz.

* Magazin basınıyla küs değilsiniz değil mi? Bugün onlar da buraya gelecekmiş... H.Ş.: Evet, albüm açıklaması yapacağım...

* Kırgın mısınız? H.Ş.: Kırgınlık değil. İşini adam gibi yapmayanlara kızgınım. Yazılanların yüzde 70'i yalan, masabaşı haber. Artık umursamamaya başladım ama sinirlerim bozuluyor.

* Röportaja mutsuz geldiniz... H.Ş.: En son bu bayram haberleri yüzünden. Neyse konuyla alakası yok; lütfen albüme dönelim.

* Sizin kendi aranızda bir lakabınız var mı? H.Ş.: Yok. İ.T.: Var da yok! H.Ş.: Yapma! Sakın söyleme! Direkt röportajın başlığı çıkar...

* Diğer sorulara kaçamak cevaplar verdiniz. Bunu söyleyin bari... İ.T.: Biz üç maymunuz. Konuşmuyor, görmüyor ve duymuyoruz. H.Ş.: Görmedik, duymadık, söylemedik; direk çaldık. İ.T.: Hüsnü'ye konuşmama görevini vereceğiz zaten. H.Ş.: Bir şey söylemeden de yazıyorlar nasıl olsa. Yakında düşüncelerimi de okumaya başlayacaklar. Hüsnü'nün düşünceleri az sonra...