kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cem Yakışkan

'Bedava bilet yurtiçi deplasmanlarda'

- Avrupa maçlarına nasıl gidiyorsunuz? Bazı yöneticilerin taraftar liderlerine maaş bağladığı ve bedava bilet verdiği söyleniyor?
- C.Y.:
Böyle bir şey yok. Kimsenin buna ihtiyacı da yok. Benim Çarşı'nın içinde dükkânım var, bana yetiyor. Fazla paranın peşinde olan insanlar değiliz. Zengin olmak gibi bir derdimiz yok.
- S.K.: Zaten toplam dört maça gidildi, onda da sadece yedi kişi gitti. Alen'ler amigoluk yapsın diye götürüldü.
- C.Y.: Tur şirketleri 10 kişi gidince bir kişiyi bedava götürüyor. 70 kişi gidince yedi kişiyi bedava götürme hakkı doğdu. Yöneticilerden bilet alındığı doğru ama o da yurtiçindeki deplasman maçları için geçerli. O da nasıl ve ne şartlarda bir gelin de görün. Yönetici de bu kadar yol gelen adama bilet veriyor. Maceristan maçına Çarşı'dan 200 kişi gitse stadın ahengi değişirdi, nitekim bize teklif de ettiler, biz onu bile kabul etmedik. Ama yanlış olmasın, bize sponsorlar bedava biletleri teklif ediyor.

'YILDIRIM KABLO KESTİRDİ'
- Tribünlerdeki küfür olayları için ne diyeceksiniz. "Şarap da içeriz, esrarı da çekeriz" diye bir marşınız var. Bu kötü örnek olmuyor mu?
- C.Y.:
Gidin Kadıköy' bakın. Onların tribününde yokmuş. Ne demek yok. Geçen sene kendi başkanları yayıncı kuruluşun kablolarını kestirdi.
- A.M.: Tribün edebiyatı diye bir şey vardır. Biraz mizah koymak lazım işin içine. Ama söz ettiğiniz marş negatif tepkiler aldı diye zaten söylemeyi bıraktık.

- Yönetimi nasıl buluyorsunuz?
- C.Y.:
Başarısız. Başkanı beğeniyoruz ama yönetim kurulu çok zayıf. Beşiktaş'ı iyi temsil edemiyorlar. İstifa ediyorlar, basına çok konuşuyorlar, bunlara gerek yok.
- S.K.: Güçsüz bizim yönetim. Bizim tribünde bir çocuk bıçaklandı, beş maç ceza aldık. Geçen yıl Fenerbahçe stadında 52 kişi bıçaklandı, silahla ateş açıldı ve ceza almadılar. Ölüm olayları onlarda yaşansa basına bile yansımazdı, bu adamların inanılmaz bir becerisi var. Ama kimse sevmiyor onları.
- A.M.: Bizim yönetim de çok az kişi iş yapıyor. Genç olmaları ve devlet erbabında söz sahibi olmamaları da en büyük zaafları. Bir Demirören'le olmuyor bu iş.

- Açık açık "Diğer takımların yönetimleri güçlü, söz sahibi, bizimkiler pasif kalıyor," diyorsunuz.
- A.M.:
Herkes her şeyi yapabiliyor ama biz hariç diyoruz. Herkes Beşiktaş'a üçüncü takım olarak bakıyor. Medyada köşe başlarını Galatasaraylı ve Fenerbahçeliler tuttuğu, federasyonla ilişkilerimiz kötü olduğu için güçsüz kalıyoruz.
Haberin fotoğrafları