kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Basında Konyaspor galibiyeti

Cüneyt TÜRKMEN / SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Konyaspor'u 4-1 mağlup etti. Ligde aldığı istikrarsız sonuçlarla şimşekleri üzerine çeken sarı-lacivertli ekibin dün akşam ortaya koyduğu futbol, tüm spor yazarlarından tam not aldı...

GÜRCAN BİLGİÇ: BOYNUMUZUN BORCU (SABAH)

F.Bahçe'nin ışıltısı her hafta parlaklığını artırıyor. Manisa'da oynadıkları oyunu tabelaya yansıtamadılar. Ama dün goller de geldi, keyif de. Dar alanda oynamaya başladıkları maçtan (İnter) itibaren bu yükseliş ve pozitif görüntü sürüyor. F.Bahçe kadrosu her sistemi düzeni oynar iddiasındayken, Zico dahi "yapamazlar" diye konuşuyordu.
Elbette küçük sıkıntılar (Deivid) var. Ama Brezilyalılar arasından sıyrılıp parlayan bir Türk yıldızının (Semih) tadını yudumlarken, bunlar eksik kalsın. Semih'in onurlu direnişine destek olmak boynumuzun borcu olsun.

LEVENT TÜZEMEN: FUTBOL VE GOL ŞOV (SABAH)

Avrupa'da beğeni toplayan F.Bahçe, taraftarını ligdeki futboluyla mutlu etmiyordu. Avrupa maçlarına kafaca mükemmel motive olan yıldızlar, lige döndüklerinde kalitelerinin altında kalıyorlardı. Bu dengesizlikten olacak ki; Konya maçında tribünler yeterli dolulukta değildi. Ancak maça gelmeyenler F.Bahçe'nin futbol ve gol şovunu kaçırdı.
Sahada koşan, pres yapan, alan daraltan, kanatlardan hücuma çabuk çıkan ve yelpaze gibi açılıp kapanan bir F.Bahçe vardı.

... F.Bahçe yönetimi Semih'e profesyonellik adına özel ödül vermeli. Yıllarca hak etmediği halde kulübede bekliyor, ama ne isyan ediyor ne de oynamamazlık yapıyor. Formayı kaptığında yüreğini ortaya koyuyor.

SELÇUK YULA: LİGDE DE VAR (FOTOMAÇ)

Fenerbahçe'nin 30 küsur yıldır yani Didi'den beri topu yere indirip de oynadığını görmedim. Bu sene Zico'nun sayesinde topun yere indiğini gördüm ve mutlu oldum. Fenerbahçe göze hoş gelen futbol oynuyor. Ve bu futbolu sahaya koyan da elbette teknik adamdır. Yani Zico'ya "futbolu bilmiyor" diyerek "futboldan anlamayan adam'' damgasını vuranlar kendi dertlerine yansınlar.

... Fenerbahçe'nin ligde bir hamle yapması gerekiyordu. Onu da Konya maçında yaptı. Daha ligin 3. haftasında Galatasaray'ı şampiyon yapanlar biraz bekleyecekler. Fenerbahçe geliyor. Kimse merak etmesin...

HAKKI YALÇIN: GALİBİYET FORSALARI (FOTOMAÇ)

Dün gece kazanma aşkına teslim olmuş bir takım vardı sahada. Fenerbahçeli futbolcular, futbol borsasında tavan yapan galibiyet forsalarıydı. Maçın başında yedikleri gole rağmen, ayaklarını kavgaya sürdüler. Onlar sadece Konyaspor'u farklı yenmekle kalmadı. Eindhoven maçına "rakibi ürkütücü" futbol resimleri gönderdiler...

... Ligin en iyi Fenerbahçe'sini izledik. Taraftarın bu sezon ilk kez böylesine keyif aldığını gördüm. Dün gece bol gollü, harika bir futbol mönüsü vardı. Her şey bir yana... Aşçı övgü bekliyor.

CAN BARTU: İYİ MÜCADELE (HÜRRİYET)


F.Bahçe iyiydi ve keyifli bir futbol oynadı. Bu iyi futbolun en büyük sebebi Konyaspor kalecisi Özden'di.

İki boş toptan F.Bahçe gol attı. Yani Özden'in boşa çıktığı iki toptan. Böyle bir kaleci az bulunur. Ardı ardına iki gol yedi Konyaspor. Bu iki golle F.Bahçe oyunun hakimiyetini eline aldı. Halbuki Konyaspor hem topu kullanıyor, hem de başa baş oynuyordu o dakikaya kadar...

... Semih fevkalede başarılı. Birinci golü atıyor, ikinci golü attırıyor. Gelen toplara hakim oluyor, kafayla top indirip pas veriyor. Fevkalade olumlu top oynuyor. Takımına da fevkalade faydalı oluyor. Semih'e gelen top kaybedilmiyor. İleri uca giden top kaybolmuyor. Semih bunları takımına kazandırıyor.

erman toroğlu: dünya yıldızı (hürriyet)

Dün gece Fenerbahçe Stadı'na maça gelmeyenler kaybettiler. Uzun zamandır izlediğim güzel maçlardan biri oldu. Yani parayı veren seyirci karşılığını aldı. Çünkü bu tarz maçlar, Türk futbolunda az oluyor. Konyaspor da iyi mücadele etti. Ama onlarda bir kaleci var, maşallah her gelen gol oluyor. Devamlı da oynuyor. Demek ki, Konyaspor'da ikinci, üçüncü kaleciler tam mantar.

Zico, 10 maç evvel yapacağını yeni yeni yapmaya başladı...

Semih, Kezman'ın ne kadar yapmadığı varsa hepsini yaptı. Ve şansını iyi kullandı. Gökhan da, Yasin de, Vederson da çok iyi işler yaptılar. PSV Eindhoven maçını düşünen Zico, zamanında değişiklikler yaptı. Dikkatinizi bir şey çekti mi bilmiyorum. Daha fazla yorulmasınlar diye çıkan oyunculara, bir de sahanın en yaşlı futbolcusu Roberto Carlos'a bakın. Carlos 90 dakikayı bitiriyor. Ona yazık olmuyor mu? Üst üste rakiplerinin yanından topu geçirerek üç tane depar attı. Sahadaki diğer futbolcuların tamamı atsınlar bu deparları, oracıkta oksijen tüpüyle suni teneffüs yaptırırlar. Şu bir gerçek; dünya yıldızı olmak için bazı şartlar var. O zaman aldığı paraya da laf söylemeyeceksin...

MUSTAFA DENİZLİ: SAVUNMAYA DİKKAT!... (MİLLİYET)

İki tane yürüyenden daha hızlı yürüyen kazandı. Tabii bireysel güzellikler genellikle Fener'den geldi, çünkü sarı - lacivertli takımda bunu yapacak futbolcu sayısı Konya'nın çok üzerinde.

Fenerbahçe defansının oyunun başındaki hataları ve Konyaspor'un isteği, "Keyifli bir maç izler miyiz?" sorusunu akıllara getirdi. Hele hele maçı izlemeyenler için ortaya çıkan farklı skor çok farklı çağrışımlar yapabilir.
Atılan goller diyeceğim, ama diyemiyorum. Çünkü inanın Türkiye Ligi'nde gol atılmıyor, yeniyor. Aşağı yukarı gollerin tamamı yenilen, tesadüf gollerdi. Defans hatalarının getirdiği gollerdi.

RIDVAN DİLMEN: 60 DAKİKA (MİLLİYET)

Fenerbahçe, PSV maçını da düşünerek son bölümlerde maçı idare etti. Bu çok normaldi. Sahada arzusuz ve isteksiz oyuncu yoktu.

Dün geceki mücadele Ankaragücü maçının sanki fotokopisiydi. Arada iki fark vardı. Bir tanesi geriye düştüler. Diğeri 60 dakika oynadılar. Haklıydılar da tabii. 60. dakikadan sonra salı akşamı yapılacak PSV maçı başladı. Hem oyuncu değişiklikleri, hem de oyunun devamında futbolcuların maçı idare edişleri normaldi.

ogün altıparmak: güzel futbol bol gol (yeni şafak)


Kezman'ın yerine santrfor oynayan Semih, dün akşam Fenerbahçe'de bana göre en güzel futbolunu oynadı. Yaptığı asistler ve golüyle de sahanın en çalışkan futbolcusu olarak gözümüzü kamaştırdı. Alex her zamanki gibi görevini yaparken, Deivid'i de hem şanssız, hem de kötü futbol oynarken tespit ettik. Girdiği gol pozisyonlarını değerlendirebilseydi Fenerbahçe tarihi bir farkı yakalayabilirdi.

Teknik direktör Zico, 60. dakikada Appiah'ı oyuna alarak onu da takıma ısındırdı.

Asıl mesele, salı günü deplasmanda oynanacak PSV Eindhoven maçı... Böyle futbol oynanırsa o karşılaşmadan da iyi netice geleceğinin sinyallerini aldık..

KEMAL BELGİN: İDMAN MAÇI GİBİ (TÜRKİYE)

F.Bahçe'nin oyununa, özellikle ileri bölgelerde hareketlilik, çabukluk ve topu rakibe çabuk teslim etmeme doğrularını yaşatan Semih, bana göre maçın yıldızıydı.

Hani hafta içi mesaisinde PAF takımları A kadrosuna maçla idman verir ya, dün akşamki F.Bahçe-Konyaspor maçı da bunun bir kopyasıydı. Konyaspor, Kadıköy'e aynı 11'in içine hem Washington'u, hem Veysel'i, hem de Murat'ı alarak başlamış olmanın bir 5 dakikalık rüzgârıyla eser gibi oldu. Ama sonra F.Bahçe'nin PSV'ye hazırlanan takımına sağlıklı bir idman verdi diyebiliriz.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 9 6 3 0 18 4 21
2 Beşiktaş 9 6 2 1 12 7 20
3 Sivas 8 6 1 1 15 6 19
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 9 4 4 1 13 8 16
5 İ.B.B. Spor 9 5 0 4 14 10 15
6 Kayseri 9 3 4 2 14 11 13
7 Trabzon 9 3 4 2 12 9 13
8 Denizli 9 3 3 3 13 12 12
9 Ankaragücü 8 3 3 2 10 10 12
10 Gaziantep 9 4 0 5 12 13 12
11 Ç.Rize 9 3 1 5 9 18 10
12 G.Birliği 9 2 3 4 11 13 9
13 V.Manisa 8 2 3 3 12 15 9
14 G.B. Oftaş 8 2 2 4 7 9 8
15 Bursa 9 1 4 4 8 11 7
16 Kasımpaşa 9 2 1 6 6 13 7
17 Konya 9 1 4 4 9 19 7
18 Ankaraspor 9 0 4 5 5 12 4
20:00
Galatasaray - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
9. Hafta
 Gaziantep 1  
  Denizli 2  
 İ.B.B. Spor 2  
  Kasımpaşa 0  
 Ç.Rize 2  
  Bursa 0  
 G.Birliği 1  
  Kayseri 1  
 Trabzon 2  
  Beşiktaş 3  
 Fenerbahçe 4  
  Konya 1  
 Galatasaray 0  
  Ankaraspor 0  
 G.B. Oftaş -  
  Ankaragücü -  
 Sivas -  
  V.Manisa -  
Haftanın Maçları
10. Hafta
 Beşiktaş İ.B.B. Spor  
 Ankaraspor G.Birliği  
 Denizli Galatasaray  
 Bursa Gaziantep  
 Ankaragücü Ç.Rize  
 V.Manisa G.B. Oftaş  
 Kayseri Trabzon  
 Konya Sivas  
 Kasımpaşa Fenerbahçe