kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Altın Portakal'da eğlenceler iptal

Yeni Haber
44. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin programında yer alan konser, kokteyl ve partileri içeren tüm eğlence organizasyonları, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı nedeniyle iptal edildi.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgil yaptığı açıklamada, Yüksekova'da gerçekleştirilen saldırının tüm Türkiye'de büyük üzüntüye neden olduğunu belirterek, festival yönetiminin de eğlenceye yönelik tüm ekinlikleri iptal etme kararı aldığını bildirdi.

Festivalde yarışan filmlerin bugünkü gala gösterimleri öncesi sanatçıların ve davetlilerin katılımıyla düzenlenen kokteyller ile Hillside Su Oteli'nde sanatçılar için düzenlenen gece partisinin de iptal edildiğini belirten Yiğitgil, ''Yüksekova'daki olay çok önemli boyuttadır. Bu olay her şeyin önüne geçer. Biz de eğlenceye yönelik tüm programları iptal ettik. Terör olayları artık son bulmalıdır. Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye, terör olaylarıyla ilgili kararlılığını gösterecektir ve yaşanılan süreç aşılacaktır'' dedi.Yiğitgil, festival kapsamında bu akşam düzenlenecek kent etkinlikleri konserlerinin de iptal edildiğini kaydederek, iptal kararının şehit cenazelerinin kaldırılmasına kadar sürdürülmesi için bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol İşbilir de iptal edilen programlar arasında, ''Bir Film Bir Konser'' temalı kent etkinlikleri adıyla bu akşam düzenlenecek, Habipler Kapalı Pazarı'ndaki Sabahat Akkiraz, Dokuma semtindeki Hüseyin Turan ve Güzeloba Kapalı Pazarı'ndaki Latif Doğan konserlerinin bulunduğunu söyledi. İşbilir, ''Şehitlerimiz var. Canımız yanıyor. Türk milletine ve şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz'' dedi.

AA