kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ekim 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cinsellikten tiksinenler genelde çok titiz kişiler

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
18.10.2007
Cinsel tiksinti bozukluğu; cinselliği kötü, ayıp ve utanç verici olarak gören, cinselliği yaşamın doğal bir parçası olarak kabul etmeyen, aşırı titiz ve kokulardan kötü etkilenen kişilerde daha sık görülür..
21 yaşında bir bayanım, partnerim 65 yaşında. Onu seviyorum ama konu cinselliğe gelince çok tiksiniyorum, psikolojim çok bozuluyor ve aşırı isteksizlik duyuyorum. Ne yapayım? H.R.A./İstanbul

Kaybetmeye başladıkları gençliklerini kendilerinden küçük bir kadınla yeniden kazanmak ve ikinci baharlarını yaşamak isteyen yaşlı erkekler; genç kadınları iyi hissettirmeyi ve mutlu etmeyi çok iyi bilir. Ancak her şeye rağmen yaş ve beden farkı genç kızlarda tiksinme yaratabilir. Bu da cinsellikte anlaşmazlıklar çıkmasına ve tarafların mutsuz olmasına neden olabilir.

Kötü ve utanç verici görürler
Aşk ve sevgi, tiksinme sınırının genişlemesidir. Bir eş ile cinsel ilişki kurmaktan aşırı tiksinti duyma ve bundan tümüyle kaçınma durumuna ise; 'cinsel tiksinti bozukluğu' denir. Cinselliği kötü, ayıp ve utanç verici olarak gören, cinsel taciz, şiddet gibi olaylarla karşı karşıya kalmış, cinsel eğitimi olmayan, cinselliği yaşamın doğal bir parçası olarak kabul edemeyen, aşırı titiz ve kokulardan olumsuz etkilenen kişilerde bu sorun sık görülür. Bu açıdan bakıldığında, sizin yaşadıklarınızı ve yaşlı partnerinizle baba özlemini tatmin edip etmediğinizi bir cinsel terapist nezaretinde yeniden gözden geçirmenizde fayda var.

* * *
Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe