kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Askere düşmanlık mı?

Fatih Altaylı bir internet sitesinde, dünkü yazıma cevap veriyor. Meğer beni, " askerden akreditasyonum olmadığı" için değil de, " asker düşmanı olduğum " için Sabah'a almamış. Bugün, ülkemizde akreditasyon vermeyerek bazı gazetecilerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı andıçlara da yansımadı mı? "Asker düşmanı" demenin " akreditasyonu yok " demekten ne farkı var?
Akreditasyon uygulamasına, 28 Şubat döneminde, 1997 yılında başlanıldı. Askeri vesayete karşı çıkmak asker düşmanlığı değildir ama, kendisi gibi düşünmeyeni "satılmış " ve " vatan haini " diye suçlamaya alışık bir üslûp sahibinin, olayı bu şekilde yaftalamasını da yadırgamadım doğrusu.
Biz demokrasiyi savunurken, o, havayı daha da gerecek biçimde, askerin nabzına göre şerbet vermeye devam ediyordu. O tarihteki yazılarından sadece bir örnek: "Şeriatçıları görüyor musunuz? Bu haysiyetsizlerin daha düne kadar düzenledikleri mitinglerde, bir tek Türk bayrağı bile yoktu. Şimdi bu şerefsizler ellerinde bayraklar meydan meydan dolaşıyorlar. Sizin pis emellerinizle örtüşmüyor o bayrak."