kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Rahşan Ecevit: Türkiye Irak'a girmeli ki, Irak Türkiye'ye girmesin

Yeni Haber
Rahşan Ecevit, Irak'dan Türkiye'ye girenlerin Türkleri öldürdüğünü belirterek, ''Öyleyse Türkiye Irak'a girmeli ki, Irak Türkiye'ye girmesin'' dedi.

Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ardından uluslararası kamuoyunun söyleyecek söz bulamadığını, çünkü orada Türklerin öldürüldüğünü kaydederek, ''Türkiye haklıydı'' dedi.

Benzer bir durumun bugün Irak ile ilgili olarak yaşandığına işaret eden Ecevit, açıklamasında, ''Irak'dan Türkiye'ye girenler Türkleri öldürüyorlar. Öyleyse Türkiye Irak'a girmeli ki Irak Türkiye'ye girmesin. Türkiye bu konuda da haklı. Yine uluslararası kamuoyunun bir diyeceği olamaz'' görüşünü dile getirdi. Rahşan Ecevit, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Ancak bu gibi işler Kıbrıs konusunda olduğu gibi, bir tedbir alınacaksa bir gece sabaha karşı gün doğmadan, kimseye haber vermeden yapılır. Yoksa, 'Ben geldim, geliyorum' diye feryat ederek olmaz. Bu, 'Beni durdurun' demek olur. Türkiye acele davranmalıdır. Onun, bunun onayını beklemeden hareket etmelidir. Aksi halde daha çok canlar yanar.''

(AA)