kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CeBIT, 140 bin kişiyi ağırladı

07.10.2007
Bu yıl 2-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia 2007 Fuarı, 5 günde yaklaşık 140 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Fuara 20 ülkeden 908 profesyonel katılırken, fuar boyunca yerli ve yabancı bin 618 gazeteci görev yaptı.

Fuarın düzenleyicisi Hannover Fairs İnterpro Uluslararası Fuarcılık A.Ş. (HİFAŞ) tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 2-7 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Cebit Bilişim Euroasia'da 8 bin 250 katılımcı şirket görevlisi yeni ürün ve hizmetlerini tanıttığı bildirildi.

Açıklamaya göre, bilişim sektöründeki sivil toplum kuruluşlarının ev sahipliğinde fuara gelen yerli yabancı ticaret heyetlerin karşılıklı işbirliği anlaşmalarına imza attığı fuara, bilişim ürünlerini Anadolu'da satan bayilerin de yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

CeBIT Bilişim Eurasia'nın açılış törenine konuşmacı olarak katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın ardından pek çok bakan, milletvekili ve üst düzey bürokrat fuarı ziyarette bulundu. CeBIT Bilişim Eurasia'da Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gibi isimler gündemdeki soruların yanıtlarını verdi.

Fuarda Sanayi Bakanı Çağlayan'ın "Bilişimin ve teknolojinin koçluğuna talibim" sözleri büyük yankı uyandırırken, Ulaştırma Bakanı Yıldırım da yazılım geliştirenlere 100 bin YTL devlet teşviği verileceğini kamuoyuna duyurdu. Bu yıl sekizincisi gerçekleştirilen fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, gelecek sene 7 12 Ekim 2008 tarihleri arasında düzenlenecek.

HİFAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, bugün sona erecek olan fuara ilişkin bazı istatistikler ise şöyle:

"-Ziyaretçi girişi: (15.00 itibariyle) 136 bin
-Fuarda görev yapan kişi sayısı: 8 bin 250
-Fuardaki gelişmeleri izleyen yerli ve yabancı basın mensubu sayısı: 1618
-Fuarın katılımcı şirket sayısı: 908
-Fuara katılan ülke sayısı: 20
-Net fuar alanı: 25 bin 628 metrekare
-Brüt fuar alanı: 60 bin metrekare"