kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Çiceği burnunda stand-up'çı Esmeray, beş yıldır ailesiyle görüşmediğini söylüyor.

Erkeklik organımdan kurtulmak istiyorum

Kadın olmaya karar verdiğinde bedeninden duyduğu rahatsızlık onu biraz da parasızlık nedeniyle hormon iğneleriyle tanıştırmış. Artık eski gür sakallı Mehmet değil, göğüsleri olan daha az kıllı Esmeray olarak devam etmiş yaşamına... Bazı arkadaşları tarafından 'geleneksel kadın rolüne özeniyor' diye eleştirilse de, onun en büyük hayali bir gün erkeklik organından kurtulmak. Çünkü bu, ona göre çok kişisel bir şey: "Bir süre kadınlık hormonu aldım ama maddi imkanlarım olduğunda ameliyat olmak istiyorum, bunun için sadece 10 bin YTL'ye ihtiyacım var."

AŞKA İNANMIYOR
Ailesiyle beş yıl görüşmemiş Esmeray. Seks işçiliğini terk ettiğinde yeniden karşılarına çıkmış: "İlk başta tepki gösterdiler tabii ama sonra 'bu çocukken de böyleydi' dediler ve en önemlisi benim bundan arınmaya çalıştığımı gördüler." Ailesinin Kürt muhalefetinin içinde olması da başka bir avantajı olmuş. Esmeray, 10 yıldır kimseye aşık olmamış. Ama onu en çok zorlayan şey, aşksızlık değil işsizlik olmuş. Bunun en önemli nedeninin cinsel kimliği olduğunu söylüyor. Altı aylık fukaralıktan sonra tanıştığı midye tepsisi onun yeni ekmek kapısı: "Ev sahibim olan Mardinli kadın, aylardır midye satmam konusunda ısrar ediyordu. Bir gün eline oklavayı alarak midye tepsisini elime verdi, o günden beri midye satarak geçimimi sağlıyorum."

O ARTIK ÇOK MUTLU
Midye satarak tanıdığını düşündüğü hayatın başka yönlerini keşfetmiş Esmeray. Daha önce selam vermeyen insanlar ona selam vermeye başlamış. Namusuyla para kazanıyor intibası onu hem mutlu ediyor hem de mutsuz, çünkü o seks işçiliği yapmak zorunda kalanların buna mecbur bırakıldığını düşünüyor.