kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Faruk Çelik Seba Gacemer

Sinpaş, İstanbul dışında 1.5 milyon metrekarelik konut inşa edecek

EKONOMİ
Sinpaş GYO yöneticisi Çelik, projelerini İstanbul dışına taşıdıklarını belirterek Adana, İzmir ve Muğla'da 1.5 milyon metrekarelik konut yapacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sinpaş, İstanbul dışında 1.5 milyon metrekarelik konut inşa edecek
Sınpaş GYO Genel Müdür Başyardımcısı Faruk Çelik, halka arzdan sonra İstanbul dışındaki büyük kentlerde var olmak için çalışmaya başladıklarını belirterek, "Bursa'da Ottomanors projemize başladık. Adana, İzmir, Muğla'da arsa geliştirmeye devam ediyoruz. Bu şehirlere 1.5 milyon metrekare konut inşaatı yapacağız" dedi. Bursa Osmangazi'deki Ottomanors projesinin portföylerinin yüzde 20'sini oluşturacağını dile getiren Çelik, Türkiye'nin toplam stokunun yüzde 4'ünü oluşturan kentte, yatırımlarının devam edeceğini söyledi. Tüm Türkiye'de her yıl ortalama 2 bin konut yapıp satacaklarını anlatan Çelik, 2008'in ilk çeyreğinde Bursa'daki projenin daha büyüğünü, İstanbul'da yapacaklarını söyledi. Ottomanors'u üç etapta yapıp satacaklarını ifade eden Çelik, "Şu anda 1. etap için hedeflediğimiz satışın büyük bir kısmını gerçekleştirmiş durumdayız. Yaklaşık 180 milyon dolara mal olacak Ottomanors'un satış değeri, 650 milyon YTL olacak" diye konuştu.

2.6 MİLYON $'LIK SUNİ GÖL
Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer Ottomanors'ta 26 bin metrekarelik bir suni göl bulunacağını belirterek, bu gölün metrekaresinin 100 dolara mal olacağını söyledi. Toplam 2 bin 200 konuttan oluşacak sitenin ilk etabının Ağustos 2009'da teslim edileceğini kaydeden Gacemer, "Proje, 400 bin metrekare üzerine kurulacak. 21 farklı tipte ve 41 değişik büyüklükte inşa edeceğimiz dairelerin fiyatları, 119 bin YTL ile 1.5 milyon YTL arasında değişecek" dedi. Ottomanors'ta üç sosyal tesis bulunacağını anlatan Gacemer, şunları söyledi: "Büyük Kulüp'te sinemadan yüzme havuzuna kadar pek çok sosyal alan bulunacak. Marin Kulüp, yazın denize girmek isteyenler için konutlara yarım saat uzaklıktaki bir alanda yapılıyor. Projede, dubleks suitlerden oluşacak bir de butik otelimiz olacak. Öncelikli olarak Ottomanors'da yakınları olanların konaklayacakları bir otel olacağını düşünüyoruz."
Haberin fotoğrafları