kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TÜSİAD International Başkanı Aldo Kaslowski, İtalyan mobilya üreticilerinin yatırım için incelemeye geldiklerinde Karadeniz illerine gidememekten şikayetçi olduklarını anlattı.

'Yabancı yatırımcıya verilen sözler hâlâ yerine getirilmiyor'

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜ- SİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı ve derneğin yurt dışına yönelik stratejik iş geliştirmeden sorumlu birimi TÜSİAD International'ın Yürütme Kurulu Başkanı Aldo Kaslowski, yabancı yatırımcıların Türkiye'deki yatırım ortamına yönelik şikayetlerinde bürokrasi ve verilen sözlerin tutulmamasının hâlâ önemli yer tuttuğunu söyledi. TÜSİAD Çin Temsilcilik Ofisi'nin 26 Kasım'da yapılacak açılışıyla ilgili düzenlediği sohbet toplantısında soruları yanıtlayan Kaslowski, "Artık '3 imza olacak' denildi ama hâlâ yatırım için yüzlerce imza gerekiyor" dedi.

İMAR ÖRNEĞİ
İmar Kanunu'ndaki istimlak uygulamalarından örnek veren Kaslowski, "Potansiyel yatırımcıya sorduğu zaman kanunda olduğu ama arazinin üçte birine kadar kamu adına istimlak hakkının uygulanmayacağı söyleniyor. Ancak yine yapılıyor" diye konuştu.