kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
BALÇİÇEK PAMİR

Hangi partinin 100 bin yeni üyesi var?

Ünlü bir siyasetçi büyüğümüzle sohbet ediyoruz: "Bu işten yine o karlı çıkacak. Öylesine inat etti ki, sadece kazanmak için kazanacak. Öylesine zayıf rakipler çıkarıyorlar ki karşısına, gülüp geçiyor."
O dediği Deniz Baykal. Zayıf rakipler ise Haluk Koç ve Gülsün Bilgehan. Aslında kimse söylemeye yanaşmıyor ama Baykal yine galip çıkacak. Üstelik seçim başarısızlığını ezici bir zafer ile unutturacak. Olan yine aynı. "Kimse Baykal'ı sevmiyor" cümlesi bir şehir efsanesine dönüşmek üzere. Sizce Deniz Baykal neden sevilmiyor? Seçim sonrası herkesin dilinde "Baykal'a rağmen CHP'ye oy verdim bak yine ne oldu?" cümlesi vardı. Biraz haksızlık etmiyor muyduk aslında? Bu kadar sevilmeyen bu kadar istenmeyen bir liderin partisinin aldığı oy oranına bakarsak... Nedir bu sevilmeme mevzuu peki? Yanındakiler diyor ki "Baykal doğru söylüyor ama halk anlamıyor." İyi de bu halkın suçu mu?
Öyle ya da böyle Baykal'dan şikayetçi olanlar, karşısına çıkarılabilen iki ismin de kopya olmaktan öte gidemediği görüşünde. Yeni söylem yok, yeni görüş yok, partinin sağa kaymasını engelleme girişimi yok. Peki ya kurultay? En erken şubat sonu, mart başı. O zamana kadar ne olur? Örgütteki tasfiye giderek artar. Zamanında Ecevit'in yaptığının tersine seçim sonrası mevcut delegelerden güvenoyu almaya yanaşmayan yönetim yeni üye kayıtlarına son hızla devam eder. Duyduğuma göre seçim sonrasında yeni üye sayısı 100 binlere ulaşmış. Hepsi gerçekten de CHP'li mi acaba? Bu arada tüzük gereği yılda en az bir kere yapılması gereken kadın, gençlik ve küçük kurultayları yapılmaz. Umarım, MKYK'daki iki üye boşluğu o zamana kadar doldurulur. Peki Meclis Başkanı'ndan bin bir ricayla elde edilen üçüncü grup başkanvekilliğine ne demeli? Niye hala o mevkide birini göremiyoruz? Kulislerde dolaşan dedikodu doğru mu? Yani Eşref Erdem ve Önder Sav çatışıyor mu? Hadi hepsini bir tarafa bırakalım. Rapor ne oldu rapor? Seçim sonuçlarını değerlendirme raporundan bahsediyorum. Hani Onur Öymen çıkıp da "Bu seçim sonuçları rasyonel değil" demişti ya...Onun üzerine CHP'liler bir araştırma yapacaklardı. Hala umutla bekliyoruz.
Kurultayda kanımca Baykal zafer kazanır. Bu yapay zaferle gidilen belediye seçimlerinde durum ne olur?
Onu da siz söyleyin!