kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kanadalı "sapık" öğretmen yakalandı

Yeni Haber
Taylandlı yetkililer, çocuklara cinsel istismarda bulunmakla suçlanan Kanadalı öğretmenin yakalandığını bildirdi.

Tayland Polisi üst düzey yetkilisi General Wimol Powintara, 32 yaşındaki Christopher Paul Neil'ın artık ellerinde olduğunu belirterek, kuzeydoğu eyaleti Nakhon Ratchasima'da bu sabah tutuklanan şüphelinin başkent Bangkok'a getirileceğini ifade etti.

Dünya çapında İnterpol tarafından aranan Neil, Kamboçya ve Vietnam'da bazıları 6 yaşından küçük 10'dan fazla çocukla ilişkiye girmekle suçlanıyor.

İstihbarat birimlerinin verdiği bilgilere göre, Güney Kore'de İngilizce öğretmenliği yapan Neil, aniden öğretmenliği bırakarak geçen hafta Tayland'a geçmiş. Neil'in Bangkok'daki uluslararası havaalanına gelişi, video görüntüleriyle tespit edilmişti.

Neil'in kimliğinin tespit edilmesinin ardından 9, 13 ve 14 yaşlarındaki üç Taylandlı çocuk, polise, şüphelinin 2003 yılında cinsel ilişki kurmaları için kendilerine para ödediğini söylemişti.

INTERPOL, TARİHİNDE İLK KEZ YARDIM İSTEMİŞTİ

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), tarihinde ilk kez, çocukları cinsel olarak istismar ettiği fotoğrafları internette yayımlayan Neil'i yakalamak için dünya kamuoyundan yardım istemişti.

Neil, 200 fotoğrafta 12 erkek çocuğunu cinsel olarak istismar ederken görülüyor. www.interpol.int sitesinde verilen bilgilere göre, çocuklar 2002 ve 2003 yıllarında Vietnam ve Kamboçya'dan kaçırılmışlar.

Polis, Kanadalı öğretmenin tanınmaması için resimlerin dijital olarak değişikliklere uğratıldığını ancak uzmanların bu değişikliklerin bir kısmını geri alabildiğini ve tanımlanabilir fotoğraflar üretebildiklerini açıklamıştı.
186 ülkedeki polis güçlerinden oluşan bir ağa sahip olan Uluslararası Polis Teşkilatı, şimdiye dek 31 ülkeden istismara uğrayan 600 kadar çocuğu kurtardı.

(CHA)