kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Levrek buğulama

Öncelikle domatesi, yeşil biberi, sarmısağı, soğanı, mantarı ince ince doğrayın. Doğradığınız tüm malzemeyi bir kaba koyup, karıştırın. Fileto olarak hazırlattığınız balığı bir tepsiye ya da tencereye yerleştirin. Üzerine önce defne yaprağını ve tane karabiberleri, sonra da hazırladığınız domatesli karışımı koyun. Hazırladığınız yemeğin üzerine saplarından ayırıp bütün halde bıraktığınız maydanozları serin. Üzerine limon dilimlerini dizip, tereyağını küçük parçalar halinde koyun. Fırında ya da ocağın üzerinde su eklemeden pişirin. İsteğe bağlı olarak limon suyu serpip servis yapın.

MALZEMELER
*
1 adet levrek (fileto olarak hazırlanmış)
* 3 adet domates
* 3 adet yeşil biber
* 1 demet maydanoz
* 1 adet dilimlenmiş limon
* 1 su bardağı mantar
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 diş sarmısak
* 1 demet taze soğan (veya 1 adet kuru soğan)
* 1 adet defne yaprağı
* Tane karabiber
* tuz

İç pilav
Öncelikle pirinci ayıklayıp, tuzlu sıcak suda en az bir saat bekletin. Nişastası gidinceye kadar bolca yıkayın ve süzün. Bir tencereye tereyağı ile yemeklik doğradığınız soğanı koyup pembeleştirin. Daha sonra tencereye iki su bardağı suyu, tuzu, şekeri, tane karabiberi ilave edin. Kaynayınca pirinci de ekleyip, karıştırın. Üzerine kuşüzümünü serpip, 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada dolma fıstığını bir çorba kaşığı sıvıyağla kavurun. Pilava; fıstığı, ince kıydığınız dereotunu, naneyi, yenibaharı, tarçını ilave edip, harmanlayın ve servis yapın.

MALZEMELER
*
2 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su
* 1 adet kuru soğan
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı kuşüzümü
* 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 1 tatlı kaşığı nane
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı tarçın
* 2 adet kesme şeker
* 1/2 demet dereotu
* Sıvıyağ
* Tuz
* Karabiber

Sultan köftesi
Kıymaya soğan, ekmek, tuz ve karabiberi koyup, iyice yoğurun. 12 adet köfte hazırlayıp, elinizle yassılaştırın. Köftelerin üzerine gravyer peyniri koyup, diğer bir köfteyle üzerini kapatın. Bu şekilde altı tane köfte hazırlayın. Peynirin hiç gözükmeyecek şekilde olmasına dikkat ederek hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Makarna veya sebze ile servis yapın.

MALZEMELER
*
500 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 2 dilim bayat ekmek
*6 adet gravyer peyniri
*Tuz
*Karabiber