kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni sezonda parlak taytlar moda.

Cesur kadınlar parlak giyer!

ESRA ÇORUH
05.10.2007
Payetlerle kaplı parlak kumaşlar bu yıl çok moda. Bu trende gece veya gündüz, istediğiniz şekilde uyum sağlayabilmek için önerilerimize kulak verin..
1- Yeni sezon için parlak taytların moda olduğunu dergilerden görüyorum. Bu taytları giymek için vücudum da müsait ancak nasıl giyeceğimi bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (Bahar M. - İstanbul)
- Eğer vücut ölçüleriniz tayt giymeye müsaitse bu modaya rahatlıkla uyabilirsiniz. Bu taytların siyah, bronz, dore ve lamesi var. Siyahı rahatlıkla hiç çekinmeden giyebilirsiniz. Dore ve lame biraz daha iddialı ama bronz da bu sezon çok moda. Kahverengi tonlarında ya da siyah bilekte biten botlarla giyebilir, üzerine de kalın örgülü triko bol kazak giyebilirsiniz. Vücudunuza çok güveniyorsanız, taytların atlet ve uzun smokin ceketiyle de çok güzel duracağını söyleyelim.

2- Geçtiğimiz yıl, ucuzluktan mini payetli bir ceket aldım. Onu bu sezon giyebilir miyim? Gündüzleri nasıl giymemi önerirsiniz ? (Esra Ü.-İstanbul) 2 - Çok başarılı bir alışveriş yapmışsınız, kutlarım. Bu sezon bu ceketi hem gündüz hem de gece rahatlıkla değerlendirebilirsiniz. Gündüzleri jean üzerine giyebileceğiniz gibi, saten elbiselerin üzerine opak çoraplarla giydiğinizde de çok güzel duracaktır. Havaya göre içinize beyaz atlet ya da siyah boğazlı bir kazakla tamamlayabileceğiniz bu ceketin altına, dilerseniz bol paça kumaş bir pantolon ya da dar paça bir jean giyebilirsiniz. Artık gündüzleri de ışıldama zamanı, cesur olun!

3- Payetli kıyafetlerin moda olduğunu dergilerden görüyorum. Ama nasıl giyeceğimi bilemiyorum. Önerilerinizi bekliyorum. (Müge T.- Ankara) - Haklısınız, payetli kıyafet giymek her zaman alışık olduğumuz bir tarz değil. Özellikle gündelik hayatımıza uygularken bunun dozunu çok iyi ayarlamak gerek. Gündelik giyeceğimiz parçaları seçerken de bu parçaların tamamlayıcı olmasına dikkat etmeliyiz. Aksi takdirde komik ve abartılı olabilir. Örneğin, payetli bir yelek ya da hırka, jean ve düz babetlerle tamamlandığında gündüz de rahatlıkla kullanılabilir. Stilettolarla giydiğinizde ise hoş bir gece kıyafetine dönüşebilir. Bir başka seçenek de mat payetli bir mini elbiseyi kalın muz çoraplarla veya taytla giymek. Bunu düz binici çizmelerle tamamladığınızda da bu trende ayak uydurabilirsiniz. Yeter ki dengeyi iyi kurun!

4- Modaya uygun, parıltılı aksesuarlar almak istiyorum. Neler önerirsiniz? (Şebnem A.- İstanbul) -
Parıltı modasına sadece kıyafetle uymanıza gerek yok. Parıltının çok abartılı ve iddialı olduğunu düşünüyorsanız, aksesuarla da bu modaya uyabilirsiniz. Sonbaharkış sezonunda dore, lame ya da bronz aksesuarlar da çok moda. Özellikle portföy çanta, ayakkabı ya da kemerlere parıltı hakim. Örneğin klasik siyah bir elbiseyi, parlak renkli aksesuarınızla renklendirebilirsiniz. Saten elbiseyle takabileceğiniz lame bir kemer, sizi hemen farklılaştıracaktır. Unutmayın, siyah ve beyaz gibi renkleri dikkat çekici kılmanın en güzel yolu, bu çarpıcı renklerdeki aksesuarları kullanmak...

5- Gece kıyafeti için payetli bir elbise tercih edebilir miyim? Yoksa artık demode mi? (Arzuhan N.-Ankara)
- Özel bir gecede payetli ya da parıltılı bir elbise giyebilirsiniz. Payetin modası hiç geçmiyor, ancak elbiseniz payetliyse ayakkabı ve çantanızın payetli olmamasına dikkat edin. Mini payetli elbiseler bu sezon da çok moda. Yarasa kollu böyle bir elbiseyi, yüksek stilettolarla giydiğinizde özel bir geceye uygun olacaktır. Eğer daha ağır bir davete katılacaksanız, uzun elbise de giyebilirsiniz. Böyle iddialı bir seçim yaptığınızda en önemlisi, makyaj ve saç dengesini iyi kurmanız. İddialı ve parıldayan bir elbiseyle gayet sade bir makyaj ve doğal görünümlü bir saç çok uyumlu olur...
Haberin fotoğrafları