kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gün Batımı

Empire sunar

12.10.2007
Empire Notu: Indiana Jones 4, Hellboy, Batman, Demir Adam, Hulk... 2008'de gişe savaşına katılan bütün kahramanlar Empire'da buluştu. Önümüzdeki yılın iddialı yapımlarını okumak isteyenler kaçırmasın! Son Ültimatom'un eleştirisi ise derginin Sinemalarda bölümünde...

Gün Batımı (Evening)
Ünlü oyunculardan meydana gelmiş bir kadroyu barındıran Gün Batımı, bir annenin ölüm döşeğinde, kızlarına hayatının aşkıyla ilgili bir hikâye anlatmasını ve kızlarının merakla bu olayı araştırmasını konu alıyor. Filmin yönetmenini ise Kadersizlik'ten hatırlayabilirsiniz. Susan Minot'un çok satan romanından uyarlanan yapım, türü sevenlerden olumlu eleştiriler aldı.
Tür: Dram
Yönetmen: Lajos Koltai
Oyuncular: Claire Danes, Toni Collette, Vanessa Redgrave, Patrick Wilson.

Avrupalı
Avrupalı, bir Türk kızı ile bir Yunan kızın arasında seçim yapmakta zorlanan genç bir adamın hikâyesi üzerinden AB'ye giriş sürecimizi sorgulayan bir kara komedi. Bakalım Ulaş Ak'ın bu filmi, kimlik arayışımıza yardımcı olacak bir kılavuz olarak adlandırılabilecek mi?
Tür: Komedi
Yönetmen: Ulaş Ak
Oyuncular: Cem Davran, Yasemin Kozanoğlu, Sema Öztürk, Kuzey Vargın.

Hepsini Vur (Shoot'em Up)
Filmin ilk sahnesinde Smith, kurşunların uçuştuğu bir çatışmada elindeki bebeği taşımaya çalışıyor. Kötü adamları temizliyor. Kısaca filmde macera ile mizah buluşuyor.
Tür: Aksiyon, polisiye
Yönetmen: Michael Davis
Oyuncular: Clive Owen, Paul Giamatti, Monica Bellucci.

Gündüz Nöbeti (Daywatch)
Gece Nöbeti, Rus sinemasının son döneminin, başarılı yapımlarındandı. Bunun devam filmi niteliğini taşıyan Gündüz Nöbeti'nde ana karakter Anton, yine karanlık güçlerle çarpışıp, oğlunu onların elinden kurtarmaya çalışıyor. Film, öncülü gibi oldukça beğenildi ve gişede iyi bir hasılat yaptı.
Tür: Korku
Yönetmen: Timur Bekmambetov
Oyuncular: Konstantin Khabensky, Mariya Poroshina.

Son Ültimatom (The Bourne Ultimatum)
Jason Bourne'a (Matt Damon) ilk iki filmde arşınladığı Berlin, Moskova, Paris ve Cenevre yolları yetmemiş olsa gerek ki, kendisini bir kez daha yollarda görüyoruz. Medusa Darbesi'nin sonunda kahramanımızı rahatlamış sanıyorduk. Ama yanılmışız. Bu kez, Bourne'un sokağa çıkmasına sebep olan olay, bir gazetecinin (Paddy Considine) esrarlı CIA bölümü Treadstone ile ilgili tehdit edici bir gerçeği keşfetmesidir. Ancak ajanımızın bilmediği başka bir gerçek vardır; o da Treadstone'un küllerinden doğan, Blackbriar isimli daha yeni ve öldürücü bir birim. Bu birimin görevi hem gazeteciyi, hem de Bourne'u ortadan kaldırmak. Ajanımız bu üçüncü macerada daha yetenekli, daha çevik ve daha şanslı!
Tür: Aksiyon, macera
Yönetmen: Paul Greengrass
Oyuncular: Matt Damon, Julia Stiles, Joan Allen, David Strathairn.

Janjan
Daha önce çektiği Sır Çocukları filmiyle Türkiye'nin son yıllardaki kanayan yaralarından sokak çocuklarına değinen yönetmen Aydın Sayman, yeni filmi Janjan'da töre ve 'mahalle baskısı' konularına değiniyor ve bunun için bizleri Kütahya'nın küçük bir kasabasına götürüyor. Köyün delisi Janjan ve himayesinde olduğu Murtaza'nın yeni 'aldığı' gelini Güzel arasındaki umutsuz aşkı anlatan film, töreden diğer baksılara kadar kadar pek çok konuyu, samimi bir havada, yormadan, sıkmadan işliyor.
Tür: Dram
Yönetmen: Aydın Sayman
Oyuncular: Berk Hakman, Çetin Öner, Seyven Katırcıoğlu, Levend Yılmaz.
Haberin fotoğrafları