kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ekim 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Moda Bango’da bulabileceğiniz Renoma marka koltuklar deri üstüne basılan hayvan figürleriyle dikkat çekiyor.

Sıradanlığa savaş açan koltuklar

Hepsi birbirine benzeyen, tekdüze mekânlardan sıkıldıysanız, farklı tasarıma sahip bir koltukla bulunduğunuz ortama hareket katabilirsiniz. Üstelik sıradışı tasarımlar yapan birçok firma var..
Modernin içinde yeni bir tat, yeni bir ruh arayanlardan mısınız? Veya mekânlarda dinginlikten rahatsız olanlardan mı? Evinizde ya da işyerinizde çarpıcı köşelere sahip olmak istiyorsanız, sıradışı tasarım koltukları tercih edebilirsiniz. Dekorasyon firmaları artık konforun ve kullanım kolaylığının yanı sıra ilginç tasarımlarıyla dikkat çeken koltuklar da sunuyor. Nişantaşı'ndaki Inside mağazasında firmanın kendi tasarımı olan mobilyaların yanı sıra ithal tasarımlar da var. Bunlardan biri olan Creazioni markası, modern dekorasyona başka bir pencereden bakıyor. Turuncu parlak lake barok bir ayna, metal bitişli klasik bir büfe ya da aslan ayaklı soft bir koltuk. Mekânları sıradanlıktan kurtarmaya yönelik tasarımlarıyla dikkat çeken firma, çalıştığı İtalyan ressamların tuvallerini de özenle kanape ve sandalyelerine kaplıyor. Ayrıca resimler için müşterilerin de tema vermesi mümkün. Farklı koltuklar bulabileceğiniz bir başka adres ise Habitat. Çeşitli zevklere yönelik alternatifler sunan mağazada James Patterson'un Habitat için tasarladığı 'Tomas' adlı kanepe, deri ve kadife olmak üzere iki farklı malzemeyle kaplanıyor. Aziz Sarıyer'in Alparda'nın 2007 koleksiyonu için tasarladığı 'Oval' serisinde de dikkat çekici kanepe ve koltuklar var. Ofis, salon, bekleme bölümü gibi mekânlarda rahatlıkla tercih edilebilecek bu Oval oturma grubu, dinginliğin ve kendi içinde tekrar eden formların uyumunu ortaya koyuyor. İş ortamlarının vazgeçilmezi olan kübik formlara oval ile farklı bir soluk getirmek mümkün. Tekli, ikili, üçlü gibi farklı ebatları olan bu seride farklı kumaş ve deri çeşitleri bulunuyor.

GEL KEYFİM GEL
"Rahatlık benim için her şeyden önce gelir," diyorsanız ama biraz da sıradışı bir tasarımlaardan hoşlanıyorsanız, IKEA'da alternatif koltuk modelleri var. Skruvsta döner koltuk, hem evde hem de ofiste rahatlıkla kullanabileceğiz bir ürün. Lunna serisi koltuklar ise sade tasarımının yanı sıra rahatlığıyla da tercih edilebilir. Ligne Roset markasının Downtown adlı ürünü ise Pascal Mourgue imzası taşıyor. Evinizin tam ortasında kırmızı kocaman bir gül açmasına ne dersiniz? Tasarım ürünler konusunda alternatif bir adres olan HAAZ'daki gül şeklindeki koltuk son derece ilginç bir tasarıma sahip. Edra firmasının ürünü olan Rose Chair adlı koltuğun tasarımcısı ise Masanori Umeda. HAAZ'da bu gül şeklindeki koltuğun yanı sıra birçok ilgi çekici model bulabilirsiniz. Tasarımda sınır tanımayan koltuklar arasında öyle modeller var ki, bir sanat eserini bile andırabiliyor. Koleksiyon mağazalarında bulabileceğiniz özel tasarım koltuklar arasında Tokyo Soft kodlu model, Takujin Yoshioka imzalı. Bu koltuk heykelsi formuyla fonksiyonel sanat eseri olarak bile yorumlanabilir.
Haberin fotoğrafları