kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Park etmek çok kolay!

05.10.2007
Tokyo Otomobil Fuarı'nda Nissan tarafından geliştirilen Pivo 2 markalı yuvarlak araç, ileri teknolojisi nedeniyle ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Şekli itibari ile bir topu andıran Pivo 2'nin direksiyonu 90 derece dönebilen aracın kabini kendi ekseni etrafında bir daire çizebiliyor.

Özellikle park yapmada zorlanan bayanların tercih etmesinin beklendiği ekolojik araç henüz çok pahalı olduğu için pazara sürülmüyor.

Fuarda bugün bir gösteri yapan mini araç, küçük park alanına ileri geri yapma ihtiyacı hissetmeden 90 derecelik direksiyon dönüş kabiliyeti sayesinde park yaptı.

Nissan tasarımcıları Pivo 2'ye robotik fonksiyonlarda eklediklerini açıkladı. Daha önce 2005 yılında Avrupa'daki fuarlara katılan araçlarına üstün özellikler eklediklerini bildirdi.

PİVO 2 EFSANE ARAÇ KİT GİBİ ŞÖFÖRLE KONUŞUYOR

Nissan tasarımcıları araca yerleştirilen bir robotun dijital kamera ve mikrofon vasıtasıyla sürücünün yüzündeki ve sesindeki tonları analiz ederek şoförle konuştuğunu öne sürdü.

Sürücünün moralinin bozuk olduğunu ses ve yüz ifadesinden gelen verilerle anlayan söz konusu robot, daha önce programlanan "Rahatla! Endişelenme!" kelimelerini şoföre söylüyor.

"Biz insanların arabaların ne kadar eğlenceli olabileceğini hissetmesini istiyoruz." diyen Nissan'ın baş tasarımcısı Shiro Nakamura, Pivo 2'nin şekil olarak da oldukça "şirin" olduğunu dile getirdi.

Nissan şirketinden alınan bilgiye göre, evlerde kullanılan prizlere takılarak şarj edilebilen Pivo 2, tek dolumda 125 km gidebiliyor.

CHA