kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CeBIT Bilişim Eurasia kapılarını açtı

02.10.2007
Dünyanın en büyük ilk on fuarından biri olan ve bilgi-iletişim teknolojileri pazarının merkezi durumunda bulunan CeBIT Bilişim Eurasia, İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Kapılarını ziyaretçilerine açan fuarı, gün içinde Sanayi Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yıl 2-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda 70 ülkeden 900'den fazla yer alacak. Hafta sonuna kadar açık kalacak fuarı 150 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

Geçen yıl yüzde 82'si profesyonel olmak üzere toplam 155 bin ziyaretçi ağırlayan CeBIT Bilişim Eurasia, bu yıl da iş dünyasının beklentilerine yanıt oluşturacak şekilde, İş Dünyası, Dijital Yaşam ve Telekomünikasyon olmak üzere üç ana bölümde toplanıyor.

Ayrıca Tematik Bölümlerin (Gelecek Parkı, Kamu Sektörü, İş ve Kariyer) ve Özel Bölgelerin (İnovasyon, YASAD Yazılım, Mobil İş Çözümleri) de yer alacağı fuarda ticari heyetlere yönelik özel programlar artıyor.
CeBIT Bilişim Eurasia'da, bu yıl Çin, Tayvan, İsveç, Bulgaristan, Kore, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Almanya, İspanya, Belçika, İngiltere, İtalya, İsrail ve İran'dan katılımcı şirketler ve ülke pavyonları da yer alacak.

Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Kurumu'nun organizasyonuyla 35 Tayvan şirketinin katılımcı olacağı ülke pavyonunun büyük ilgi görmesi beklenirken Madrid Ticaret Odası'nın "İspanya Pavyonu"nda, Avrasya pazarına açılmak isteyen altı İspanyol şirket yer alacak. Almanya'dan 19, Çin de 14 şirket fuara katılıyor.

(ANKA)