kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Telli baba tatlısı

Margarini eritin ve soğutup derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, sirke, kabartma tozuna azar azar unu ilave edin ve elinize yapışmayacak bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kadayıfı didin. Dövülmüş ceviz içini ve tozşekeri karıştırın. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parça koparın. Çay tabağı büyüklüğünde açın ve içine hazırladığınız kadayıflı harçtan bir miktar koyun. Elinizle kapatıp yuvarlak bir şekil verin. Tüm hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye tatlıları dizin. Üzerlerine elinizle bastırıp, fındık koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu 20 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, şerbete limon suyunu katın. Ilınana kadar bekletin. Fırından aldığınız tatlılar da ılıkken şerbeti üzerine gezdirin.

Malzemeler
8 Kişilik

* 125 gr. margarin
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 kahve fincanı sirke
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet yumurta
* Aldığı kadar un

İçi:
*
250 gr. tel kadayıf
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti:
*
3 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* 1/2 adet limonun suyu