kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
İtfaiye aracının devrilmesiyle şehit olan askerlerin cenazeleri dün resmi törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Şehit Aileleri Derneği: Yardım bize verilsin

Atilla KORKMAZ SABAH
Yardım kampanyasında toplanan rekor paraya Şehit Aileleri Derneği de talip oldu. Dernek, "Mehmetçik Vakfı üzerinden yardım sınırlı kalır" diyor..
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in önerisinin ardından özel bir TV kanalı tarafından başlatılan 'Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek' adlı kampanyada toplanan yardım dün akşam 45 milyon YTL'nin üzerine çıkarken, toplanan paranın şehit ailelerine nasıl ulaştırılacağı tartışılmaya başlandı. Yardımların Mehmetçik Vakfı üzerinden şehit ailelerine verilmesi konuşulurken, 81 ilde 94 şubesi bulunan 'Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernekleri', yardımın tek çatı altında toplanarak kendileri üzerinden şehit yakınlarına ulaştırılmasını istedi. Derneğin Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Büyükburç, vakıf üzerinden yapılacak yardımın sınırlı olacağını savunarak, yardımların kendi üzerlerinden olmazsa bile Genelkurmay'daki şehit listesine göre yapılmasını istedi.

GÜÇ BİRLİĞİ İSTEDİ
Büyükburç, "Mehmetçik Vakfı sadece asker ailelerine bir defaya mahsus 4 bin 400 YTL yardım ediyor, ayrıca şehit asker çocuklarına eğitim bursu sağlıyor. Şehit polise, korucuya, öğretmene yardım etmiyor" dedi. Kendi derneklerinin ise 81 ilde 94 şubeye sahip olduğunu, belirten Büyükburç "Tüm şehitlerin listeleri Genelkurmay'da var. Bu listelere göre de yardımlar dağıtılabilir. Yardımların yüzde 50'si mi olur, 30'u mu olur Mehmetçik Vakfı üzerinden diğer kısmı ise bir konfederasyona dönüştürülerek bizim derneklerimiz üzerinden yapılmalıdır" diye konuştu.

GÜL TEBRİK ETTİ
Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yayımladığı mesajla şehit ailelerine yardım kampanyaları başlatanları tebrik etti. Gül, "Bu Türk milletine yakışan bir harekettir. Şehitlerimizi bu vesileyle unutmayacağız, acıları bu vesileyle paylaşacağız" dedi.
Haberin fotoğrafları