kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Welles'in "Yurttaş Kane" ile aldığı Oscar'ı satılıyor

Yeni Haber
Oyuncu ve yönetmen Orson Welles'in, tüm zamanların en iyi filmi olarak gösterilen "Yurttaş Kane" (Citizen Kane) filmiyle 1941'de aldığı Oscar ödülü Aralık'ta müzayede yoluyla satılacak.

Sotheby's müzayede evinden yapılan açıklamada, 1941'de en iyi film senaryosu dalında verilen Oscar heykelciğinin 11 Aralık'ta düzenlenecek müzayedede satışa sunulacağı kaydedildi. Açıklamada, heykelin 800 bin ila 1,2 milyon dolara satılmasının beklendiği belirtildi.

1985'te yaşamını yitiren Welles'in bir zamanlar kaybettiği altın heykelcik, 1994'te bulunmuş ve uzun süren yasal mücadeleden sonra mirasçılarına verilmişti. 2003'te merkezi Los Angeles'da bulunan yardım kuruluşu Dax Vakfı'na verilen heykelciğin müzayededeki satışından elde edilecek gelir, bu vakfın dünya çapındaki çalışmaları için kullanılacak.

Welles'in oynadığı, hırsları olan bir medya patronunun anlatıldığı "Yurttaş Kane" filmi, 2002'de İngiltere Film Enstitüsü ve bu yıl Amerikan Film Enstitüsü tarafından tarihteki bir numaralı film seçilmişti.

AA