kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay arkadaşlık teklifini taciz saymadı

Yeni Haber
Yargıtay 5. Ceza Dairesi, cep telefonuyla arkadaşlık teklifinde bulunan kişi ile ilgili açılan "taciz" davasında, mahkemenin verdiği "Arkadaşlık teklifi taciz sayılmaz" kararını onadı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyeleri, temyiz için önlerine gelen bir davada cep telefonuyla yapılan arkadaşlık teklifinin taciz sayılmayacağına karar veren mahkemenin kararını onadıklarını belirterek, "Cep telefonuyla çok sayıda arama yoksa ve kişiyi rencide edici ifadeler kullanılmamışsa yapılan arkadaşlık tekliflerini taciz olarak değerlendirmiyoruz" görüşünü dile getirdi.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin onadığı karara ilişkin olay şöyle gelişti:

İstanbul da bir televizyon kanalında yayınlanan yarışma programlarını arayanları yayına bağlamakla görevli bir personel, arayan kadınlardan birinin sesini beğenip cep telefonuyla arkadaşlık teklifinde bulundu. Mesaj, evli bir kadına ulaştı. Kadının eşi, gelen mesaj sonrası mesaj çeken hakkında eşini 'taciz' ettiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Mesajı çeken kişi daha sonra, yanlış numaraya mesaj çektiğini anlayınca özür içerikli bir mesaj daha attı. Özür mesajına rağmen, arkadaşlık teklif edilen kadın mahkemeye "taciz" edildiği iddiasıyla dava açtı. Mahkeme, "Arkadaşlık teklifi taciz sayılmaz" gerekçesiyle davanın reddine karar verdi. Davanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 5. Ceza Dairesi de mahkemenin verdiği kararı onadı.

Kararı onayan Yargıtay üyeleri şu görüşleri dile getirdi:

"Telefon mesajında taciz sayılacak ifadeler kullanılmamıştı. Medeni bir şekilde arkadaşlık teklifinde bulunulmuştu. Arkadaşlık teklifinde bulunulan kişinin evli olması önemli bir konuydu. Ancak, mesajı çeken kişi, yanlış numaraya mesaj çektiğini belirttiği bir özür mesajı da göndermişti."
Yargıtay'ın bu kararının ardından cep telefonuyla yapılan arkadaşlık teklifleri "taciz" kapsamında değerlendirilmeyecek.

(ANKA)