kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
"Batı-Dışı Moderniteler", farklı kültürel pratiklerin sözel ve görsel ifadelerini amaçlıyor.

Santralistanbul'da "Mahrem" buluşma

HABER MERKEZİ
Altı ülkeden dokuz sanatçının çalışmalarının yer aldığı örtünme, mahrem ve türban konulu "Mahrem" adlı sergi bu akşam açılıyor..
Türkiye'de tartışılan "türban", "örtünme", "mahrem" konuları, İslam ve türban konusunda çalışmaları ile tanınan sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Göle yönetiminde Santralistanbul'da açılacak sergi ve uluslararası panelde ele alınacak. Prof. Dr. Nilüfer Göle yönetimindeki "Batı-Dışı Moderniteler" projesi, sosyal bilimciler ve sanatçıları buluştururken farklı kültürel pratiklerin hem sözel hem de görsel olarak ifade edilmesini amaçlıyor. Projenin ilk ayağını ise "Mahrem" başlıklı sergi oluşturuyor. Türkiye, İtalya, Suriye, İran, Cezayir ve Portekiz'den 9 sanatçının katıldığı ve 21 Kasım'a kadar sürecek sergi bu akşam görücüye çıkıyor.

ATÖLYE ÇALIŞMASI
"Mahrem" sergisi ile beraber 18-19 Ekim tarihlerinde de uluslararası araştırmacı ve düşünürleri bir araya getiren "Karşılaştırmalı Modern Mahrem" başlıklı atölye çalışması yapılacak. Bu çalışmada İslami örtünme üzerine Fransa'daki kamusal tartışmanın Türkiye ile önemli benzerlikler oluşturmasından yola çıkılarak İslami örtünme ve laiklik konusu mercek altına alınacak.