kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Cenneti cehenneme çevirenler..

ORTAKÖY-Bebek arası, dünyanın en güzel sahillerinden biri.. Bir amatör sporcular cenneti.. Balıkçılar, koşucular, yürüyenler..
Ama son zamanlarda, o kadar çok şikâyet gelmeye başladı ki.. Sık sık geçerim o sahilden.. Şikâyetlerden sonra daha dikkatle bakmaya başladım.. Gördüm ki, şikâyetçiler haklı.. Tam bu konuda yazmayı düşünürken Pelin Suda'nın mektubu geldi. Tam da şikâyetleri özetliyor.. Ve de öyle içten, öyle şirin anlatıyor ki, oturup yazmaktansa, altına imzamı koyup, Pelin'i nakletmeyi uygun gördüm.
Dilerim Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da okurlar..
Söz Pelin'in..
Bu şehre gerçekten bayılıyorum.. Yani çooook şanslıyız dünyanın sayılı karakterli şehirlerinden birinde yaşıyoruz. En çok sevdiğim yerlerden biri de sabah saatlerinde Bebek. Genelde 7.30 gibi gidip koşuyorum.. Harika bir manzara... Temiz hava.. Ama beni çooooook rahatsız eden iki durum var.
Amatör balıkçılar .. Evet çok hoş bir şey birkaç balıkçının olta atması.. Ama geçen pazar gittim yine saat 7.30.. Abartmıyorum milyonlarca balıkçı (Tamam tamam biraz abartım) ve adım atacak yer yok. Zaten oltalarını sağa sola bakmadan atıyorlar, kazara da sana takılırsa, sen özür dilemek durumunda kalıyorsun. Her neyse, sahilde yürüyüş, koşmak falan mümkün değil, bari caddede koşayım dedim, fakat Arnavutköy yolu boyunca balıkçılar arabalarını park etmişler.. Yani caddede de koşmak mümkün değil. (Polis niye ceza kesmiyor?..) Artık keşke Bebek liman olsa diye düşünmeye başladım ki rahat ve temiz bir Bebek olsun diye!!!
Şimdi bu biliyorum çok hassas bir konu. Herkes köpek sever .. Onların hakları önemli vs.. vs.. Fakat bizim de haklarımız var insan olarak. Koşarken bir anda gözüm oltalara bakıyor, bir anda da köpek pisliklerinin üstünden atlıyorum. Neden kimse köpeğinin pisliklerini temizlemiyor?.. Neredeyse her metrede bir zıplamak durumundasın!.. Neyse bunu da geçtim.. Pabuçlarımın altını fırçalamaya da razıyım.. Ama bir de bazı rottweiler, doberman, pitbull sahipleri köpeklerini tasmasız özgür bırakıyor!.. Bu kadar çok "köpekzedesi" olan bir şehirde bu nasıl mümkün?.. Birisi ısırdıktan sonra bir özür, af dilemenin hiç manası yok.
Bu sabah yine Bebek yolunu tuttum. Saat 7 35.. Arkadaşımı gördüm, suratında dehşet bir ifade. Bir doberman.. Sahibi tasmasız bırakmış köpeğini.. O da bir kediyi parçalayıp öldürmüş.. Arkadaşımın sabah sabah gördüğü manzara.. Kedinin kafası köpeğin ağzında. Adam da çöpe atmış kediyi. Ya bir çocuğu ısırsaydı?.. (Hıncal'ın notu.. Ertesi gün gazetelerde okuduk ya, o da oldu.) Bunun olmaması gerek. Kanada ve Amerika'da hayvan hakları var, ama sokaklarda bir tane sahipsiz kedi veya köpek göremezsiniz. Sahipliler de tasmasız dolaşamazlar. Sokaklarda köpek pisliğine rastlayamazsınız. Köpeğini gezdiren sahibi toplamak zorundadır. Çok ağır cezası var.