kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TELEFON EDİP ÖZÜR DİLEDİM...Yayın sonrası Emral Avşar’ı arayarak özür dilediğini belirten Leyla Onay: "Bugün de çiçek alıp kendisini ziyaret edeceğim. Doğru beslenme ile hastalığı yenmek mümkün. Şayet isterse kendisine yardımcı olmayı çok isterim."

Canlı yayında ömür biçme soruşturması

Sevdican GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
'Dobra Dobra' adlı programda Emral Avşar için 'Beş aylık ömrü kaldı' diyen Dr. Leyla Onay için İstanbul Tabip Odası soruşturma başlattı..
Televizyonda canlı yayınlanan 'Dobra Dobra' adlı programda Hülya Avşar'ın akciğer kanseri ile mücadele eden annesi Emral Avşar için "Emral Avşar ortalama beş ay sonra yoktur bu dünyada" diyen Dahiliye Uzmanı Leyla Onay hakkında, İstanbul Tabip Odası soruşturma başlattı. Kanal D'deki programı evinde izleyen Emral Avşar'ın tansiyonunun düşerek fenalaşmasına yol açan bu açıklamayı etik dışı bulan Onay'ın meslektaşları da tepki gösterdi. Emral Avşar'ın doktoru olmadığı halde Dr. Onay'ın programda böylesi bir açıklama yapması üzerine İstanbul Tabip Odası acil olarak toplandı. Söz konusu programının görüntülerini inceleyen Tabip Odası, Dr. Leyla Onay hakkında soruşturma başlattı. İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bilen, söz konusu hekimin iki ayrı şehirde doktorluk yapıyor gözüktüğü için 1991 yılında 6 ay meslekten men cezası aldığını söyleyerek, "Dr. Onay'ın yaptığı açıklama kesinlikle etik değerleriyle bağdaşmıyor. Kanser hastalarının psikolojileri diğer hastalardan farklıdır. Canlı yayında toplum ile paylaşılması hastayı daha da kötü etkileyip hastalığın seyrini değiştirebilir" dedi.

'REKLAM ARASI SANDIM'
Eleştirilerin hedefi haline gelen Dr. Leyla Onay ise o an yayında olduklarını bilmediğini belirterek şunları söyledi: "Reklam arasında görüntülerle ilgili yorumda bulunuyordum. O sırada yayında olduğumuzu bilmiyordum. Ancak program bitiminde canlı yayın mağduru olduğumu öğrendim. Bir gün ömrü kalan kişiyi bile teselli etmek gerekir. Ve hastalığıyla ilgili böyle bir şey asla söylenmez."
Haberin fotoğrafları