kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haşimi: "Operasyondan önce diplomasi şans tanınmalı"

Yeni Haber
Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi'nin Ankara'daki ilk mesajı, "Politikaya ve diplomasiye şans tanımalıyız. Türkiye tek taraflı operasyon düşünmemelidir." oldu.

Irak Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Tarık Haşimi, resmi görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul üzerinden Ankara'ya geldi. Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını cevaplayan Haşimi, Türkiye'ye gelişinin çıkarılması düşünülen sınır ötesi harekat tezkeresi ile ilgili olduğunu belirterek, Türkiye'nin tek taraflı operasyon düşünmemesi gerektiğini söyledi.

PKK'nın bir terör örgütü olarak kabul ettiklerini vurgulayan Haşimi, "PKK faaliyetleri Irak Anayasası'na da aykırıdır. Türkiye Irak hükümetleri ortak bir çözüm aramalıdır. Türkiye'yi bu konuda ikna edebileceğime inanıyorum." diye konuştu.

Gazetecilere, Arapça olarak Irak'ın PKK'ya yönelik bildirisini de okuyan Haşimi, aynı konuyla ilgili soruları şöyle cevaplandırdı: "Türkiye'nin terör saldırılarında askerleri öldü, suçsuz insanları oldu. Bunlar tabi bir terörist faaliyetlerdir. Politika veya diplomasiye şans tanımalıyız. Türkiye tek taraflı bir operasyon düşünmemelidir. Ortak çözüm bulabiliriz."

Haşimi, kalacağı Swiss Otele gitmek üzere Esenboğa Havalananı'ndan ayrıldı.

CHA