kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
CENAZESİ, KÖYDE TOPRAĞA VERİLDİ... Fedakâr baba Sami Akın'ın cenazesi Alanya'nın Seki köyünde defnedildi. Ömer ve İbrahim Akın, kendilerini kurtaran babalarının ardından gözyaşı döktü.

Çocukları için kendini feda etti

Sadi NERGİZDAL SABAH
Antalya'da sele kapılan iki oğlunu kenara çekip kurtaran Sami Akın, hayatını kaybetti. Fedakâr babanın cesedi, 50 metre ileride çalıların arasından çıktı..
Antalya'nın Alanya ilçesindeki sağanak yağışta, iki oğlunu kurtaran baba kendisi sele kapılarak öldü. İlçeye bağlı Demirtaş beldesinde minibüsüyle yolcu taşımacılığı yapan Sami Akın (47), Ramazan Bayramı'nın son günü 4 çocuğu ve eşi ile birlikte kayınpederini ziyarete Dere köyüne gitti. Akın, bir ara oğulları Ömer (20) ve İbrahim'i yanına alarak bahçedeki ağaçlara gübre atmak için dışarı çıktı. Ancak bu sırada sağanak yağış başladı. Şiddetli yağmurdan kaçmak isteyen baba ve iki oğlu, dere üzerinde bulunan bir köprünün altına sığındı. Ancak bir anda dere suları yağışla birlikte yükseldi. Sami Akın oğullarını kollarından tutarak kenara çekmeyi başarırken kendisi akıntıya kapıldı.

'KURTULDUĞUNU SANDIK'
Babalarının yardımı ile kurtulan Ömer ve İbrahim Akın, yağmurun şiddetini azaltmasından sonra babalarını aramaya başladı. Oğulları için kendini feda eden Akın'ın cesedi köprünün 50 metre uzağında çalılıkların arasında bulundu. Ömer ve İbrahim Akın, "Bir anda sular yükseldi ve sel bizi içine çekmeye başladı. Babamın yardımıyla kendimizi kıyıya zor attık. Daha sonra babamın da kurtulduğunu düşünürken cesedini bulduk. Bizim için hayatını feda etti" dedi.
Haberin fotoğrafları