kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Bundan böyle Kabataş’tan Yalova’ya ulaşmak daha zahmetli ve masraflı olacak.

Kabataş-Yalova hattı kalktı, tepki büyük

Bedia Ceylan GÜZELCE HABER MERKEZİ
Yılda 1 milyon dolar zarar ettiği için Kabataş-Yalova vapur seferleri kaldırıldı. Karara tepki gösteren İstanbullular, Kabataş İskelesi'nde eyleme hazırlanıyor..
Kabataş ile Yalova arasında ulaşımı sağlayan vapur seferleri, yıllık maliyeti fazla olduğu öne sürülerek kaldırıldı. Seferlerin kaldırılmasına tepki gösteren vatandaşlar 18 Ekim Perşembe günü saat 18.00'de Kabataş İskelesi önünde eylem yapacak.

GEREKÇE: ZARAR EDİYORDU
Kabataş'tan Yalova'ya karşılıklı olarak daha ucuz ve kolay seyahat edebilmesini sağlayan seferlerin kaldırılma nedenine İDO A.Ş. cephesinden gelen yanıt ise yıllık bir milyon YTL zarar verdiği yönünde. Az sayıda yolcunun bu seferi kullandığı ve bu nedenle zarara neden olduğu söylenen Yalova seferi, Atatürk tarafından da, Yalova'daki kaplıcalara gidilirken kullanılıyordu. Yolcuların bundan böyle Kartal, Pendik ve Yenikapı'ya gitmeleri ve bu güzergâhlardan Yalova'ya ulaşmaları daha zahmetli ve masraflı olacak. Seferlerin kaldırılmasından şikâyet edenler sadece İstanbullular değil. Özellikle Adalar'a mallarını götüren Yalovalı pazarcılar bundan böyle ya önce Kartal'a geçip oradan Adalar'a gidecek ya da pazara mal götürmekten vazgeçecek. Deniz otobüsleriyle pazarcıların mal taşıması zor görünüyor.

TEK SEFERE DÜŞMÜŞTÜ
Yalovalıların bir kısmı olaya tepki gösterirken, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ciddi bir tepkiyle karşılaşmadıklarını ifade etti. İDO A.Ş. tarafından 2007'de, kış tarifesi nedeniyle son verilen Kabataş-Yalova hattı seferleri, yaz sezonunda yolculardan gelen istek üzerine tek sefer halinde hizmet veriyordu.