kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Grev öncesinde kablolar kesildi

Yeni Haber
Türk Telekom'da dün gece görüşmeler sürerken, Edirne'de turnikeler ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan ve uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan fiber kablo, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

Edirne Telekom Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, bugün saat 03.30 sıralarında, Edirne Otoyol Turnikeleri ile Kapıkule Sınır Kapısı arasında kalan fiber kablo, kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından kesildi.

Uluslararası internet ve telefon bağlantılarını sağlayan kabloyu, Telekom işçileri kısa sürede onardı. Kablonun kesilmesi nedeniyle bu hat yerine aynı anda İpsala Sınır Kapısı bölgesindeki fiber kablonun devreye girmesiyle uluslararası bağlantıda aksaklık yaşanmadı. Sadece civardaki 10 köy, bir süre internet ve telefon bağlantısı kuramadı.

Yetkililer, olayı bir sabotaj olarak değerlendirdiklerini ancak, bunun Edirne Telekom Müdürlüğü çalışanlarıyla ilgisi bulunmadığını vurguladılar.

Yetkililer, Edirne merkezdeki telefon ve internet sorunlarının ise İstanbul ve Ankara bağlantılarından kaynaklandığını bildirdiler.

TÜRK PLAKALI ARAÇLAR SINIRDA SORUN YAŞADI

Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı ise internetteki kesintiler nedeniyle Kapıkule ve İpsala Sınır Kapıları'nda 1 saat işlem yapılamadığını bildirdi.

Yazıcı, internet bağlantısının kesilmesi üzerine Türk plakalı araçların sorgulamasının yapılamadığını, bu nedenle giriş ve çıkış işlemlerinde 1 saat süreyle sorun yaşandığını belirtti.

Yazıcı, ''Türk Telekom'da grevin başlamasıyla internette kesintiler yaşanması üzerine Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapıları'nda bir saat süreli işlem yapılamadı. Sınır kapılarında fazla yoğunluk olmadığından sorun internet bağlantısının sağlanmasıyla giderildi'' dedi.Sınır kapılarında yoğunluğun söz konusu olmadığını belirten Yazıcı, yavaşlayan işlerin internet bağlantısının sağlanmasıyla tekrar hız kazandığını bildirdi.

(AA)