kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ekim 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok. Ancak yaşadığınız şehri yazarsanız, sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe

Yalancı eşcinsellik terapiyle düzelebilir

DR. CEM KEÇE
11.10.2007
Eşcinsellerin hem gerçek, hem de yalancı olanları bulunuyor. Yalancı olanlar, cinsel terapi yoluyla eşcinsel dürtülerinden sıyrılıp, birer heteroseksüele dönüşebiliyor..
24 yaşındayım. Kendimi bildiğimden beri erkeklere karşı ilgim vardı. Büyüdükçe bu arzu artmaya başladı. Lise yıllarında benim gibi bir arkadaşım oldu. Aramızda cinsellik yoktu, sadece dosttuk. O psikolojik tedavi gördü ve doktor ona "Düzelemezsin" dedi. Sizce ben düzelebilir miyim? Y.K./Giresun

Yalnızca karşı cinsten kişilere karşı cinsel ve duygusal yakınlık duyanlara heteroseksüel, kendi cinsine yönelenlere eşcinsel, hem karşı cinse hem de kendi cinsine yönelenlere ise biseksüel denir. Eşcinsel eğilim, dürtü ve davranışlarından acı çekmeyen, bunlarla kendi benliği içinde uzlaşmış kişilere gerçek eşcinsel (egosintonik) denir. Eşcinsel eğilim, dürtü ve davranışlarından acı çeken ve benliğine yabancı eşcinselliği olanlara ise yalancı eşcinsel (egodistonik) denmektedir.

İnanırsanız değişir!
Eşcinselliğin heteroseksüelliğe yani karşı cinse ilgi duyulması durumuna dönüşme isteğiyle ilgili çeşitli cinsel terapiler mevcuttur. Cinsel terapiyle yalancı eşcinsellik değiştirilebilir. Bu noktada önemli olan, eşcinsel kişinin değişime yönelik inancı ve isteğidir. Gerçek eşcinsellerin tedavisi ise çok zor, hatta imkansızdır. Sizin hangi kategoride olduğunuza terapistiniz karar verecek ve ona göre bir tedavi süreci uygulayacaktır.