kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yılan bebeğin yaşam savaşı

Yeni Haber
Adana Doğum ve Çocuk Bakımevinde yaklaşık 20 gün önce dünyaya gelen ve ''Yılan veya Palyaço Bebek'' olarak bilen bebeğin tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Adana'nın Gülbahçesi Mahallesi'nde oturan ve üçüncü çocuğuna hamile olan Emine Kösedağ'ın, 26 Eylül tarihinde, sezaryenle tıpta milyonda bir rastlanan, (katmanların aşırı çoğalması ve kalınlaşmasıyla gelişen ciltte gerilmeye bağlı yarıklar oluşumuna yol açan hastalık nedeniyle) ''yılan bebek'' olarak adlandırılan, 2 kilo 900 gram ağırlığında dünyaya getirdiği kız çocuğun tedavisi sürüyor.

Bebeğini bir an olsun yalnız bırakmayan ve günlerinin büyük bir bölümünü hastanede geçiren baba Adnan Kösedağ, damarının bulunması için bebeğin 2 kez ameliyat edildiğini ve halen göbeğinden serum verildiğini söyledi.

Doktorların isteği üzerine yarından itibaren biberonla hastaneye anne sütü götüreceğini ifade eden Kösedağ, ''Bebeğimizin 'can bebek' olarak anılmasını istiyoruz'' dedi.

Çocuklarına sahip çıktıklarını belirten Kösedağ, ''Doktorlar bebeğin evde bakımının yapılmasının tıbben mümkün olmadığını ve yeni doğum bakım ünitesi olan bir merkezde gözetim altında bulundurulması gerektiğini bildirdiler. Kanımızdan olan çocuğumuzu niçin istemeyelim'' diye konuştu.

AA