kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Marmara depremi masaya yatırılıyor

Yeni Haber
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından merkez üsü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 99 Marmara Depremi masaya yatırılıyor. Detayları ile ele alınacak depremde son durum hakkında bilim adamları araştırmalarını açıklayacak.

Yüzyılın depremi olarak da adlandırılan 17 Ağustos 1999 Kocaeli depremi Türkiye'nin deprem gerçeğinden resmi olarak kaçamadığı ilk depremdir. Türkiye'nin yaşadığı en büyük doğal afet türünün deprem olduğu Marmara depreminden sonra ilk kez kabullenildi. Asrın felaketi olarak bilinen "Kocaeli Depremi" tüm dünyada ders kitaplarına da girdi. Unutulmaya yüz tutan bu depremi KOÜ Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi, tüm yönleri ile ele almak için uluslararası alanda bir program düzenledi.

Konuyu kamuoyuna sunmak için 'Uluslar arası Deprem Sempozyomu 2007' hazırlandı. Sempozyuma 6 ayrı meslek grubundan 750 araştırmacı, yaptığı 210 çalışma ile katılacak. Bunların 163 tanesi 56 ayrı oturumda sözlü ve 47 tanesi sergi salonunda poster olarak sunulacak. Japonya, Almanya, Makedonya, Pakistan ve Türkiye'den uzun yıllar araştırmalar yapan ve konusunda uzman 14 araştırmacı çağrılı konuşmacı olarak davet edildi.

Sempozyum 22-24 Ekim 2007 tarihleri arasında uluslararası ölçekte "International Earthquake Symposium Kocaeli 2007" adıyla gerçekleştirilecek. Sadece Kocaeli Üniversitesi'nin değil, Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve 10 meslek örgütünün sahiplendiği bir organizasyona dönüşecek. Sempozyumumuz ayrıca 7 sivil toplum örgütü, 39 şirket tarafından desteklenecek.

(CHA)