kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bingöl'de kara gün

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Bingöl'de kara gün
Bingöl'de yolcu midibüsünün kontrolden çıkarak, Peri Çayı'na düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. İldeki ikinci kazada ise öğrenci taşıyan minibüs motosiklete çarpmamak için frene basınca devrildi: 2 öğrenci öldü, 17 yaralı.

Bingöl Valiliği, Adaklı ilçesinde kontrolden çıkan midibüsün Peri Çayı Vadisi'ne devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısının 13 olduğunu açıkladı.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, daha önce kimliği Necati Tatlı olarak açıklanan midibüs sürücüsünün Necmettin Tavlı olduğu, midibüsün
Adaklı'ya bağlı Çakmaklı köyü mevkisinde Peri Çayı Vadisi'ne devrildiği belirtildi.Valilik açıklamasında, kazada sürücü Necmettin Tavlı ile yolcular Rıdvan Bukli, Mehmet Çadırcı, Yavuz Özdemir, Saadet Almalı, Şükrü Almalı, Meryem Sarıaltın, Hüseyin Sarıaltın, Tuba Taluk, Nebi Erkek ve
Selahattin Bayar'ın olay yerinde öldüğü bildirildi.

Açıklamada, kazada yaralanan Nazmiye İnsan ile Hüseyin Danışman'ın Elazığ'daki hastanelere kaldırılırken yolda öldüğü bildirildi. Kazada yaralanan ve askeri helikopterle Elazığ Fırat Tıp Merkezi'ne kaldırılan Hakan Çadırcı, Melik İnsan, Onur Çakmakçı, Mehmet Ali Çakmakçı, Sabri Bukli'nin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.Bu arada, Bingöl Valisi Vehbi Avuç da kaza yerine giderek incelemelerde bulundu.

ÖĞRENCİ MİNİBÜSÜ DEVRİLDİ

Bingöl'de öğrencileri taşıyan servis minibüsün devrilmesi sonucu 2 öğrenci öldü, 14'ü öğrenci 17 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Göltepesi köyü Havsel mezrası ile Ekinyolu köyü Beyaztoprak mezrasından Ilıcalar Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna öğrenci taşıyan minibüsün sürücüsü Mehmet Elhazar, Ilıcalar beldesi girişinde aniden yola çıkan motosiklete çarpmamak için frene basınca minibüs devrildi.Kazada ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Furkan Kaya (13) ile kardeşi Faruk Kaya (10 ) hayatını kaybetti.

Yaralanan 14'ü öğrenci 17 kişi ise Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.Sağlık durumu ağır olan öğrencilerden Fatma Beri, buradaki ilk müdahalelerin ardından Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.Bu arada, Bingöl Valisi Vehbi Avuç, hastaneye gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.