kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ekim 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dünya'nın en büyük uçağının ilk teslimatı yapıldı

Yeni Haber
Dünyanın en büyük ticari uçağı olarak nitelenen "Air Bus 380" modelinin ilk teslimatı yapıldı. Air Bus uçaklarının üretildiği Toulhouse kentinde düzenlenen törenle, yeni model ilk uçak Singapur Havayollarına teslim edildi.

Singapur Havayoları, geliri yardım kuruluşlarına verilmek üzere bu uçakla ilk seferi 25 Ekim tarihinde Singapur ile Sidney arasında yapacak. Air Bus 380'in normal ticari seferleri 28 Ekimde başlayacak. Bugünkü teslimat, Air Bus fabrikasında yaşanan sorunlar yüzünden 18 ay gecikmeli olarak gerçekleşti.

Airbus satış müdürü John Leahy, tören sırasında basına yaptığı açıklamada, aynı modelin üretiminde yeniden gecikme olacağı yolundaki haberleri yalanladı ve 2008 yılında daha önce öngörüldüğü gibi 18 adet 380 modelinin siparişi verenleri teslim edileceğini bildirdi.

Singapur Havayollarının, normalde 555 yolcu kapasiteli uçağın kabinlerinde bazı değişiklikler istediği ve bu sayıyı 525'e düşürdüğü bildirildi. Dev yolcu uçağında 12 adet özel suit kabin bulunurken, yolcular seyahat sırasında 100 adet film, 180 TV ve 22 radyo kanalını izleme ve dinleme imkanına sahip olacak. Yolcular ayrıca, uçağın içindeki barda oturabilecek ve mağazada alışveriş yapmak imkanı bulacak. Air Bus firmasının bugüne kadar 380 modeli için 165 adet sipariş aldığı bildirildi.

(AA)